Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

15. oktober 2019 08:04

71-årig mand sigtet efter færdselsdrab i Karup

Politiet foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 71-årig mand.
Den pågældende er sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab i forbindelse med færdselsuheldet mandag den 7. oktober om aftenen ved Flyvestation Karup, hvor en 22-årig soldat blev dræbt.

Det var optagelser fra et videokamera i Sunds, som var opsat 16 km fra uheldsstedet, der førte politiet på sporet af flugtbilen. På videooptagelsen sås en VW Up, der kunne være identisk med flugtbilen, der ca. 15 minutter senere kunne ses på en videooptagelse fra Flyvestation Karup, hvor færdselsuheldet skete. Fra videooptagelsen i Sunds kunne politiet konstatere, at der langs siden af bilen var påsat en streamer. Streameren kunne kobles til en virksomhed, der under den videre efterforskning blev identificeret, hvorefter den nu sigtede mand også blev identificeret.

Flugtbilen blev ligeledes fundet på sigtedes bopæl med skader på front og forrude, og bilen skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere.

Den 71-årige mand er løsladt efter endt afhøring, da der ikke er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Den sigtede erkender sig delvis skyldig, idet han dog har forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at det var rådyr, han havde påkørt.

Politiet vil gerne sige tak for de mange henvendelser, de har fået fra borgere fra hele Danmark og samtidig beklage, at man ikke har haft mulighed for at kontakte alle.

 

Politiets kontaktperson

Vicepolitiinspektør Poul Vestergaard-Lau, tlf. 40234160


Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.

12. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

En af to nattelivszoner ophæves i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi har besluttet at ophæve den ene af to nattelivszoner i Viborg. Det er nattelivszonen i området ved Sct. Hans Gade, der ophæves, mens nattelivszonen ved Gravene fastholdes.

10. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

To efterlyste i sag om drabsforsøg er nu anholdt

De to mænd, som Midt- og Vestjyllands Politi har ledt efter, siden en 22-årig mand den 20. marts blev skudt i det centrale Herning, er nu anholdt. De vil klokken 13.00 i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning sigtet for drabsforsøg.