Spring til hovedindhold

Forslag

Kriminalitet mod digitale enheder

Anmeld angreb eller anden kriminalitet mod din computer, tablet eller smartphone, fx hacking, malware eller DDos-angreb.

Anmeld kriminalitet mod din computer, tablet, smartphone e.l. på 114 eller digitalt. Det kan være afgørende for politiets behandling af sagen, at de digitale beviser og spor sikres.

 

Du bør derfor ikke foretage dig yderligere på den pågældende digitale enhed, før du har været i kontakt med os. Vi vil i forbindelse med din anmeldelse kunne vejlede dig om, hvad der videre skal ske i sagen.

Vi arbejder på at optimere vores selvbetjeningsløsninger. Indtil da anbefaler vi, at du anvender denne løsning fra en computer.

Værd at vide
Det er de i hovedtræk, hvis de er blevet påvirket udefra ved fx at blive overtaget, låst, eller hvis filer eller konti er blevet overtaget eller krypteret.

Denne type kriminalitet betegnes bl.a. som malware (herunder ransomware), hacking og DDoS-angreb.

Malware er en fællesbetegnelse for skadelig software, som en gerningsmand fx kan sende til dig via e-mail.

 

En form for malware er ransomware, som, hvis du downloader softwaren til din computer, forhindrer eller begrænser den din adgang til computeren.

 

En gerningsmand vil typisk kræve, at du betaler en løsesum inden for en bestemt tidsfrist, før du igen kan få adgang til computeren.

Hacking er, når nogen skaffer sig adgang til din computer, dine programmer, din e-mail-konto eller sociale profil uden din tilladelse.

 

Det kan fx indebære, at hackeren gør sig bekendt med dine oplysninger, sletter, ændrer eller kopierer dine data.

 

Hackeren kan efterfølgende forsøge at afpresse dig fx med trusler om at offentliggøre private billeder.

Et DDoS-angreb er, når nogen forhindrer dig i at få adgang til et it-system, fx en hjemmeside, ved at overbelaste systemet med et systematisk og massivt antal forespørgsler eller forsøg på at logge ind.
Nej tak til cookie