Spring til hovedindhold

Forslag

Kriminalitet mod digitale enheder

Anmeld angreb eller anden kriminalitet mod din computer, tablet eller smartphone, fx hacking, malware eller DDos-angreb.

 

Følgende kriminalitetstyper skal ikke anmeldes her:

  • Afpresning via e-mail, hvor afsenderen påstår at have hacket sig ind på din computer og derved være i besiddelse af pornografisk materiale e.l., som han truer med at dele, hvis ikke der betales et beløb i kryptovaluta, fx Bitcoins.
  • E-mails hvor afsenderen udgiver sig for at være fx en ledende medarbejder eller en foreningsformand og anmoder om, at der overføres penge (CEO/BEC fraud).

Ovenstående skal i stedet anmeldes her:

It-relateret økonomisk kriminalitet

Vi arbejder på at optimere vores selvbetjeningsløsninger

Indtil da anbefaler vi, at du anvender denne løsning fra en computer.
Hvad sker der, når du har anmeldt?
Kvitteringen vil bl.a. indeholde et journalnummer, som du bedes oplyse, hvis du senere henvender dig om din anmeldelse.
I politiet bestræber vi os på at behandle din anmeldelse så hurtigt som muligt. Vi kontakter dig, hvis vi har brug for yderligere oplysninger. 
Værd at vide
Hvis din computer, tablet eller smartphone er blevet påvirket udefra ved for eksempel at blive hacket, låst, eller hvis du har filer eller konti, der er blevet overtaget eller krypteret.

Denne type kriminalitet betegnes bl.a. som malware (herunder ransomware), hacking og DDoS-angreb.

Malware er en fællesbetegnelse for skadelig software, som en gerningsmand for eksempel kan sende til dig via e-mail.
 
Ransomware er en form for malware. Downloader du denne software til din computer, forhindrer eller begrænser ransomware din adgang til computeren.
 
En gerningsmand vil typisk kræve, at du betaler en løsesum inden for en bestemt tidsfrist, før du igen kan få adgang til computeren.

Hacking er, når nogen skaffer sig adgang til din computer, dine programmer, din e-mail eller sociale profil uden din tilladelse.
 
Det kan fx indebære, at hackeren bruger dine oplysninger, sletter, ændrer eller kopierer dine data.
 
Hackeren kan efterfølgende forsøge at afpresse dig, fx med trusler om at offentliggøre private billeder.

Et DDoS-angreb er, når nogen forhindrer dig i at få adgang til et IT-system. Det kan fx være ved at overbelaste en hjemmeside med et systematisk og massivt antal forespørgsler eller forsøg på at logge ind.
Afvis cookies