Spring til hovedindhold

Forslag

Rejser med våben

Rejser og transit, og om dine muligheder for at tage våben med på rejse.

En rejse til et EU-land skal kunne dokumenteres, fx ved forevisning af en invitation. Det er dit ansvar, at du har de papirer i orden, som myndighederne, i det land du rejser til eller igennem, kræver.

 

Et våbenpas giver dig lov til at rejse i EU-landene med henblik på at deltage i jagt eller konkurrenceskydning. Et våbenpas er en rejselegitimation, der giver dig mulighed for at besidde, bære og anvende visse nærmere angivne skydevåben.

 

Våbenpas, og hvordan du søger

Værd at vide
Du kan tage dine våben med på rejse enten ved at deklarere våbnene eller ved at søge om et europæisk våbenpas.

Deklaration kan bruges til at ud- og indføre våben midlertidigt.

 

Lyddæmpere og natkikkerter konstrueret til montering på skydevåben kan fx ikke blive optaget i et våbenpas, og disse kan i stedet deklareres.
Skydevåben samt tilhørende dele og ammunition kan deklareres.

Du må søge på internettet og/eller kontakte våbenafdelingen eller tilsvarende myndigheder i det andet land.

Våbenafdelingen kan ikke hjælpe med øvrige landes love og regler.

 

Deklarationen gælder for ind- og udførsel fra lande, der er medlem af EU, og den skal anvendes, hvor Danmark er EU’s ydre grænse til det pågældende land – ellers skal det europæiske våbenpas bruges.

 

Jægere og konkurrenceskytter med bopæl i Danmark kan dog også benytte deklarationen ved ind- og udførelse fra EU-lande i stedet for et europæisk våbenpas.


De våben, våbendele og ammunition der føres på deklarationsblanketten skal genindføres senest 3 måneder efter udførselsdagen. Jf. det anførte på blanketten.

 

Jægere og konkurrenceskytters skydevåben og ubrugt ammunition kan dog genindføres op til 24 måneder efter udførselsdagen.

Du skal udfylde blanketten og aflevere den til nærmeste toldekspedition ved ud- og indrejse. Du kan finde en oversigt over SKAT’s toldekspeditionssteder på SKAT’s hjemmeside eller ved at søge på nettet.

Blanket til deklaration (ind-ud)

Blanket til deklaration (ud-ind)

Udlændinge skal deklarere våben ifm. transit gennem Danmark.

Hvis du har et våbenpas kan du rejse i EU-landene med henblik på deltagelse i jagt.

Hvis du har et våbenpas kan du rejse i EU-landene med henblik på deltagelse i konkurrencer og øvelser.