Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

7. august 2020 16:01

Godt begyndt er halvt fuldendt

Bornholms Politi opfordrer borgere og turister til at holde fast i afstand og god håndhygiejne for at undgå stigning af smittede på Bornholm.

 

Sommeren har som forventet bragt mange gæster til Bornholm. Denne forøgelse af mennesker på øen skabte naturligt en bekymring for øget smittefare. F.eks at der ville ske voldsom sammenstimlen ved alle vores smukke attraktioner, og hvorved der kunne ske smittespredning til mange mennesker på en gang.

Derfor blev der, i samarbejde med myndighederne på Bornholm, iværksat en række tiltag som skulle vejlede gæster og Bornholmere, således vi kunne undgå, at antallet af smittede ville stige.

Der har været mange mennesker på øen, men det ser ud til, at vi er kommet igennem sommeren uden store smitteudbrud, og her har bornholmerne og vores gæster været afgørende for, at det er lykkedes. Særligt har butikker, indkøbscentre, caféer, restauranter, iskiosker, forlystelsesparker, biografer, museer gjort en stor indsats for at begrænse smitte.

Vi er dog ikke i mål. Internationalt ser vi fortsat omfattende smittespredning, ligesom vi også i Danmark ser lokale udbrud. Truslen er således på ingen måde gået væk.

Derfor vi vil opfordre gæster og Bornholmere til at genbesøge de instrukser og vejledninger som myndighederne har udstukket. Her særligt i forhold til at holde afstand og holde høj håndhygiegne.

Det er et fælles ansvar at holde øen sikker, hvorfor vi alle skal se ind ad, og vurdere om vi gør alt, vi kan i dagligdagen for, at vi fortsat kan undgå stigning i antallet af smittede på Bornholm.

Politidirektør Frits Kjeldsen udtaler ”Det kan se ud til, at bekymringen for coronavirus hos den enkelte er faldende. Men aktuelt oplever vi en stigning i af antallet af smittede på landsplan, og det er afgørende, at vi fortsat er opmærksomme på at reducere smittespredning på Bornholm – også selv om weekenden byder på godt vejr. Undgå at forsamles mange sammen. Undgå at tage hele familien med ind i supermarkedet. Søg til alternative steder, hvis der er mange samlet, der hvor man opholder sig. Afstand og god håndhygiejne er fortsat relevant.”

 

 

 

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

17. april 2024

Bornholms Politi

Politiet søger overvågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle

Bornholms Politi rækker ud til borgere, der har videoovervågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle, for eksempel fra privat overvågning eller såkaldte dashcam's fra biler.

17. april 2024

Bornholms Politi

Nyt tilbud om offerrådgivning på Bornholm

Nu har ofre for vold, indbrud eller anden kriminalitet en ny mulighed for at få hjælp og støtte på Bornholm. Fem lokale frivillige er blevet uddannet som offerrådgivere i den nyetablerede bornholmske afdeling af Offerrådgivningen.

23. februar 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi efterlyser forurettet efter overfald i Netto

En mand blev den 19. januar udsat for vold i Netto på Store Torv i Rønne, da han ved kassen fik kastet forskellige varer på sig af to gerningsmænd. Politiet efterlyser den forurettede.