Spring til hovedindhold

Forslag

Hvis du bruger offentlig transport

Brug af offentlig transport er begrænset. Information og gode råd fra Transport- og Boligministeriet.

Gå ind bag i bussen og sørg for at have købt billet før du står på

Mange buschauffører frygter smittespredning ved tæt kontakt i den kollektive trafik. En række trafikselskaber har derfor indført, at man som passager skal gå ind bag i bussen.

 

For at undgå den tætte kontakt, som det betjente billetsalg kræver, har transportministeren opfordret trafikselskaberne til midlertidigt at ophøre med det betjente salg i busserne.

 

Brug derfor periodekort eller rejsekort eller husk at købe din billet inden busturen.

 

Krav om pladsbillet hos DSB

Der er indført pladsbilletkrav hos DSB på alle afgange på intercity, lyntog og regionaltog. 

 

Hvorfor skal jeg have en pladsbillet, når jeg rejser med DSB’s tog?

  • Brugen af den kollektive trafik skal begrænses og spredes over mest mulig tid og kapacitet. 
  • Det er vigtigt at tage særlige hensyn og forholdsregler, så tætheden blandt passagerne bliver mindre.
  • Når der kræves pladsbilletter, kan DSB sikre, at der ikke er flere passagerer i togene, end der er sæder til. På den måde er passagererne ikke for tæt. 

Hvor kan jeg købe min pladsbillet?

  • Pladsbilletten kan købes via dsb.dk, i DSB-appen og i de betjente salg, og den vil være gratis.
 

Råd og opfordringer til dig, der rejser med offentlig transport

I de offentlige transportmidler står eller sidder mange mennesker ofte tæt. Derfor er det relevant at tage særlige hensyn og forholdsregler.

for at begrænse smittespredningen samtidig med, at danskernes mobilitet ikke påvirkes mere, end situationen nødvendiggør.

 

1. Gå eller tag cyklen ved kortere ture

Skal du blot en kort tur, overvej da, om det er muligt for dig at cykle eller gå. På den måde undgår du tæt kontakt under transporten, og du giver andre rejsende – som ikke har samme mulighed – bedre plads i den offentlig transport.

 

2. Rejs uden for myldretiden

I myldretiden kan passagerne i den offentlige transport komme ud for at skulle stå særligt tæt, fx i busser, tog og metro. Overvej, om du har mulighed for at rejse uden for myldretiden, ved fx at flytte din aftale eller møde lidt tidligere eller senere på arbejdspladsen.

3. Vis hensyn til andre rejsende

Host og nys ikke i retningen af dine medrejsende. Skal du hoste eller nyse, gør det da i dit ærme eller i et engangslommetørklæde. Vær særlig opmærksom på ikke at hoste eller nyse i nærheden af ældre medrejsende. 

4. Husk den gode håndhygiejne

Når du rejser med offentlig transport, er det ofte nødvendigt at holde fast for at holde balancen. God og grundig håndhygiejne er effektivt ift. forebyggelse af coronavirus. Vær derfor opmærksom på dette, når du er eller har været i direkte kontakt med de fælles berøringsflader (håndtag, stopknapper m.v.) med andre rejsende. 

5. Rejs ikke med offentlig transport, hvis du er syg, eller formoder at være smittet

Er du syg eller formoder du, at du er smittet, så tag hensyn til andre ved ikke at rejse med offentlige transportmidler. Hvis du lander i lufthavnen fra udlandet og har symptomer på coronavirus/COVID-19 eller formoder at være smittet, skal du tage egen bil hjem.

 

Transport- og Boligministeriets hjemmeside

Afvis cookies