Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

18. juni 2022 13:34

Opfølgning på tweet af 17. juni 2022

Partileder Sikandar Siddique offentliggjorde fredag den 17. juni en video på sin Twitter-profil, hvor han udtrykker utilfredshed med politiets arbejde i forbindelse med en konkret episode på Folkemødet. Politiet har nu undersøgt de nærmere omstændigheder.

Politiet sørger for sikkerhed, orden og tryghed for de mange tusinde deltagere på Folkemødet i disse dage. Og dén opgave løses med fuldt fokus, lyder det fra chefpolitiinspektør Jacob Ipsen, Bornholms Politi:
”Overordnet kører arrangementet efter planen. Der har været enkelte hændelser, hvor aktivister har afbrudt eller forsøgt at afbryde de planlagte arrangementer. Den slags episoder fører naturligt til, at vi skærper opmærksomheden. Vi tilpasser hele tiden vores indsats, når vi vurderer, at der er grund til det, tilføjer Jacob Ipsen.

 

Henvendelse fra borger førte til forespørgsel

Torsdag aften var der en episode, hvor en gruppe klimaaktivister gik op på en af folkemødets scener med en igangværende liveudsendelse. Politiet kom til stede og viste personerne væk fra scenen.
Kort tid efter rettede en borger henvendelse til politiet på stedet og gav udtryk for en bekymring, som var relateret til to personer, der blev udpeget af borgeren, fortæller Jacob Ipsen.
”Vi lytter, undersøger og vurderer hele tiden. Vi har antennerne ude. Det skal vi have for at løse vores opgave, som er at sikre tryghed og sikkerhed. Vores opgaveløsning indebærer blandt andet, at vi tager kontakt til personer og beder dem oplyse, hvem de er, hvis vi politifagligt skønner, at det er relevant for opgaven”, forklarer Jacob Ipsen videre.
Politiet rettede på baggrund af borgerens oplysninger henvendelse til de to personer og bad dem om at identificere sig, hvilket de gjorde. De to personer var i følgeskab med en tredje person, der rettede henvendelse til politiet og oplyste, at han var partileder for partiet ”Frie Grønne”.
Politiet har således ikke henvendt sig til Sikandar Siddique og har ikke har registreret hans personnummer eller fødedato, idet han ikke var relevant i relation til henvendelsen fra borgeren.

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

23. februar 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi efterlyser forurettet efter overfald i Netto

En mand blev den 19. januar udsat for vold i Netto på Store Torv i Rønne, da han ved kassen fik kastet forskellige varer på sig af to gerningsmænd. Politiet efterlyser den forurettede.

5. februar 2024

Bornholms Politi

77-årig fundet skyldig i grovere uforsvarlig behandling af grise

Retten på Bornholm fandt fredag den 2. februar 2024 en 77-årig kvindelig virksomhedsejer skyldig i uforsvarlig behandling af tre grise.

31. januar 2024

Bornholms Politi

Aspirantnetværk skal få flere bornholmere i politiskjorten

Nogle gange må man gøre noget ekstra for at tiltrække nye kolleger. Det gør Bornholms Politi. Danmarks mindste politikreds er blevet godkendt som uddannelseskreds, og siden juni 2023 har politikredsen via et aspirantnetværk arbejdet målrettet med at støtte og motivere bornholmere til at søge en karriere i politiet. Den 1. februar 2024 starter den første fra aspirantnetværket på Politiskolen.