Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

6. juli 2022 15:24

20-årig dømt for færdselsdrab på Borups Allé

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé den 20. juni 2021. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, blev i dag kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og idømt ubetinget fængsel i 3 år og 9 måneder.

En 20-årig mand blev i dag i Retten på Frederiksberg dømt i en sag om et trafikdrab, der fandt sted natten til den 20. juni sidste år.

Retten kendte manden skyldig i tiltalen om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og straffen blev udmålt til ubetinget fængsel i 3 år og 9 måneder. Den dømte blev ikke idømt udvisning, men tildelt en advarsel. Samtidig blev han frakendt førerretten i 5 år og derudover skal retten på et senere tidspunkt tage stilling til, om mandens bil skal konfiskeres.

Trafikdrabet skete i krydset Borups Allé-Mågevej, hvor den 21-årige fodgænger blev påkørt og døde på stedet. Det er anslået, at bilen ved påkørslen kørte cirka 100 km/t, hvor man må køre 60 km/t. Retten har samtidig fundet det bevist, at bilisten forud for påkørslen kørte om kap med andre biler, og hastighederne nåede undervejs op på mindst 126 km/t på steder, hvor grænsen var 70 km/t.

”Det er en tragisk sag, hvor en ung mand har mistet livet, fordi andre har opført sig helt uansvarligt i trafikken. Jeg er tilfreds med, at retten er enig i, at det var uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og det afspejles også i den dom, som er afsagt,” siger anklager Mie Mahler fra Københavns Politi.

Den nu dømte blev anholdt umiddelbart efter påkørslen og har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 20. juni.

 

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet.

 

Til medier:

For yderligere oplysninger kontakt anklager Mie Mahler på tlf. 5135 5711.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

16. maj 2023

Københavns Politi

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner

Fra den 1. juni 2023 bliver ikke-nødvendig kørsel forbudt i nattetimerne på flere gader i nattelivszonerne. Borgere, der bor i nattelivszonerne, bliver ikke omfattet af forbuddet. Derudover ændres nattelivszonen i Vestergade, så den inkluderer mere af Nørregade samt et område ved Vester Voldgade.

Forslag