Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. april 2022 17:58

Fire personer kendt skyldige i drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag kendt skyldige i drabet på en 22-årig mand. Retten fandt dem også skyldige i et drabsforsøg. En mand blev frifundet.

Det var den 8. april 2020, at en 22-årig mand blev skudt og dræbt på en parkeringsplads ved Åfløjen i Husum. I dag blev fire mænd i alderen 25 til 42 år af Retten på Frederiksberg fundet skyldige i at have planlagt og udført drabet. En femte person, som også var tiltalt for drabet og drabsforsøget, blev frifundet.

De fire mænd blev også fundet skyldige i et drabsforsøg begået den 3. april 2020 i Gadelandet, og retten fandt det samtidig bevist, at begge episoder havde baggrund i den daværende bandekonflikt.

Derudover blev de fire tiltalte fundet skyldige i at have været i besiddelse af flere skydevåben samt i at have videreført den forbudte bandegruppering Loyal To Familia.

Det var efter en grundig efterforskning, at Københavns Politi den 9. december 2020 slog til på flere adresser i hovedstadsområdet og anholdte mændene. Dagen efter blev de fremstillet i grundlovsforhøret og har siden siddet varetægtsfængslet.

Ud over de fire personer var også en 26-årig mand tiltalt for besiddelse af flere skydevåben og for at have leveret nogle af våbnene til bandegrupperingen under bandekonflikten. Også han blev i dag af retten fundet skyldig.

Retten har indtil videre fastsat næste retsdag til den 11. maj 2022 kl. 16.00. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt specialanklager Laura Birch på tlf. 6155 3032 eller anklager Casper Sørensen på tlf. 3061 2312.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. januar 2023

Københavns Politi

Tre mænd dømt for forsøg på hvidvask

En 42-årig mand og to 40-årige mænd er netop dømt for forsøg på hvidvask af 6,3 millioner kroner. Sagen er en af flere lignende sager om forsøg på at fragte penge via Danmark.

23. januar 2023

Københavns Politi

To anholdt efter drab på 54-årig ved Dragør Fort

Københavns Politi vil være til stede med den mobile politistation ved Dragør Fort mandag efter et drab på en 54-årig mand søndag aften.

19. januar 2023

Københavns Politi

Sådan lyder det, når en svindler ringer

Københavns Politi ser en lang række sager, hvor særligt ældre kvinder bliver kontaktet af kriminelle, der svindler dem for store pengebeløb. Hør hvordan i lydklippene nederst.

Forslag