Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. juni 2022 09:21

Politiet opfordrer gerningsmand til drab og drabsforsøg til at melde sig

RETTELSE: Vi fik ved en beklagelig fejl byttet rundt på alderen på de to mænd, så det fremgik, at det var den 35-årige, der var afgået ved døden, mens den 31-åriges tilstand var kritisk men stabil. Det forholder sig dog omvendt, og det er rettet herunder. Københavns Politi beklager fejlen.

En 31-årig mand er i aftes død efter et knivstikkeri, hvor også en 35-årig mand blev stukket. Københavns Politi har en indikation af, hvem gerningsmanden er og opfordrer ham til at melde sig selv.

Københavns Politi har i løbet af onsdag aften og i nat efterforsket et knivstikkeri i Københavns Sydhavn, hvor en 31-årig mand blev dræbt, mens en 35-årig mand også blev stukket og var i kritisk tilstand. 

Politiet fik anmeldelsen om knivstikkeriet på Peter Sabroes Gade klokken 20.03. Patruljer var hurtigt fremme, og de to sårede blev kørt til behandling på hospitalet. Den 31-årige blev kort efter erklæret død, mens den 35-åriges tilstand er kritisk men stabil.

I forbindelse med efterforskningen har Københavns Politi talt med flere vidner og har også modtaget en videooptagelse af hændelsen. Politiet har på den baggrund en klar indikation af, hvem gerningsmanden er, og han opfordres til at melde sig selv.

”Vi har med hjælp fra vidner og optagelsen af knivstikkeriet et godt billede af, hvem der er gerningsmanden, og ham leder vi efter lige nu. Er der vidner, der ved, hvem han er og hvor han befinder sig, så hører vi selvfølgelig gerne fra dem, og jeg vil også opfordre ham til selv at kontakte os,” siger politikommissær Peter Kamp fra Københavns Politi.

Det er endnu uvist, hvad der førte til knivstikkeriet, men de tre personer har tilsyneladende haft et forudgående skænderi på et værtshus. Umiddelbart er det ikke vurderingen, at sagen er banderelateret.

Københavns Politi har som nævnt modtaget videoklip af knivstikkeriet og opfordrer i den forbindelse til, at optagelserne ikke deles med andre via sociale medier.

”Det er nogle voldsomme optagelser, som ikke skal ud og florere på nettet. Har man billeder eller optagelser af hændelsen, kan man overdrage dem til politiet og ikke andre,” siger Peter Kamp.

Københavns Politi vil i dag i tidsrummene fra kl. 8-12 og 15-18 være til stede på Peter Sabroes Gade med den mobile politistation. Borgere, der har bekymringer eller viden om knivstikkeriet, er meget velkomne til at komme forbi og få en snak med betjentene. De kan også altid kontakte Din Betjent i området – find det direkte nummer på www.dinbetjent.dk.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.