Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Nyhed

1. juli 2022 13:35

Otte måneders fængsel for at stalke eks kæreste

I den første sag, hvor en mand blev varetægtsfængslet efter de nye bestemmelser om stalking, blev der i dag afsagt dom ved Retten i Roskilde.

Retten i Roskilde har i dag fundet en 44-årig mand fra Hornsherred skyldig at have stalket sin eks-kæreste. Manden blev straffet med otte måneders fængsel. 

Han blev anholdt i januar i år og blev som den første varetægtsfængslet efter den nye bestemmelse om stalking – kun 26 dage efter, at lovændringen trådt i kraft. 

Den 44-årige blev tiltalt for en lang række forhold i perioden fra juli 2021 og frem til udgangen af januar 2022. Blandt anklagepunkterne var både hærværk mod parrets fælles adresse og trusler mod eks-kæresten ved i bil at have blokeret vejen for hende, da hun kom kørende, og have ført sine fingre hen over sin hals. 

Den størstedel af tiltalen har dog vedrørt sms-beskeder, som han sendte til kvinden, selv om han havde tilhold mod at kontakte hende, og så en række opslag på Facebook, hvor manden omtaler forholdet til sine børn, som han ikke kunne se, da han fik frataget forældremyndigheden og samværsretten. Retten fandt, at budskabet i de offentligt tilgængelige facebook-opslag reelt rettet mod ekskæresten. 

- Jeg er først og fremmest meget tilfreds med, at retten har fundet manden skyldig i langt størstedelen af den rejste tiltale. Der er tale om en grov sag, hvor den domfældte systematisk og vedvarende har stalket sin ekskæreste. Straffen på otte måneders ubetinget fængsel er i min optik et udtryk for, at domstolene har fulgt lovgivers intention om, at strafniveauet i denne type sager skal afspejle den krænkelse, som ofre for stalking udsættes for, siger senioranklager Astrid Scheibel fra Midt- og Vestsjællands Politi. 

Lovændringen i januar betød, at stalking blev indsat i straffeloven som en selvstændig bestemmelse. Samtidigt blev mulighederne for at varetægtsfængsle mistænkte i stalkingsager udvidet. 

Manden valgte at anke dommen på stedet. 
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere nyheder

12. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Lastbil gjorde sig uheldigt bemærket – politiets undersøgelser afslørede massive overtrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne

Tungvogncenter Øst (TCØ) gennemførte tirsdag den 9. august en rutinemæssig kontrol af lastbiler på Køge Bugt Motorvejen. I den forbindelse bemærkede en betjent en bulgarsk lastbil, som umiddelbart kørte hurtigere end de øvrige lastbiler, idet den foretog flere overhalinger.

11. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Hold hovedet koldt i varmen

Varmen er over os, og det er skønt med solskin, men det kan også være farligt, hvis man ikke passer på sig selv og sine nærmeste.

11. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Cykelløbet PostNord Danmark rundt

I dagene fra tirsdag den 16. august til lørdag den 20. august afvikles PostNord Danmark Rundt 2022. Cykelløbets 5 etaper på i alt 770 km køres på Sjælland, på Fyn og i Jylland - med start på 1. etape i Lillerød og mål på 5. etape i Vejle. Og igennem seks politikredse.

Forslag