Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2021 13:31

Dom: 29-årig mand fik 1 års ubetinget fængsel for hærværk mod jødisk kirkegård

En 29-årig mand er i dag fredag den 18. juni 2021 blevet idømt en straf på 1 års ubetinget fængsel, da Retten i Aalborg fandt ham skyldig i at have begået hærværk mod den jødiske kirkegård i Aalborg.

Hærværket på kirkegården skete søndag 4. april 2021 omkring kl. 00.30 ved, at der blev smurt rød maling på muren ved kirkegården. Der blev også efterladt løbesedler med antisemitisk tekst og lagt dukker, som var indsmurt i rød farve. Dette blev der taget billeder af, som senere blev offentliggjort på en hjemmeside med omtale af aktionen.

Den dengang 28-årige gerningsmand blev anholdt den 14. april, da politiets efterforskning satte ham i forbindelse med hærværket, og han har siddet varetægtsfængslet siden den 15. april.

Manden blev sigtet og senere tiltalt for hærværk efter straffelovens § 291, stk. 2, og desuden sigtet og tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266b (”racismeparagraffen”) – både stk. 1 og stk. 2, hvor sidstnævnte handler om propagandavirksomhed.

”Jeg havde lagt op til, at tiltalte skulle have en fællesstraf – altså en straf, som udløser afsoning af den resterende straf fra en tidligere dom. Det har retten været enig med mig i, og det er jeg som anklager tilfreds med,” udtaler anklager i sagen Eva Madsen fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi. 

Den dømte ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen, hvilken han kærede til landsretten. 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

9. august 2022

Nordjyllands Politi

Klar tendens: Sommer-indbrud er i frit fald

Nordjyllands Politi har opgjort årets antal af sommer-indbrud i privat beboelse i politikredsen: I juli måned i år er der således aktuelt anmeldt 52 tilfælde af indbrud – til sammenligning var det tilsvarende tal i juli måned sidste år 71 indbruds-anmeldelser.

2. august 2022

Nordjyllands Politi

Livstegn fra efterlyst nordirsk mand – efterlysning aflyses

Nordjyllands Politi efterlyste onsdag i sidste uge en 29-årig nordirsk mand, der sidst var set i Aalborg den 13. juli. Denne efterlysning er dags dato, 2. august 2022, aflyst.

29. juli 2022

Nordjyllands Politi

Ansvarlig for buskontrol til Dana Cup i Hjørring vender tommelfingeren opad

Positive takter og ingen graverende fejl – sådan lød konklusionen, efter Nordjyllands Politi onsdag rykkede ud med buskontrol til årets store ungdomsfodboldturnering, Dana Cup i Hjørring.

Forslag