Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

20. maj 2022 12:06

Kvinde sigtet for drab og drabsforsøg i plejehjemssag

Østjyllands Politi offentliggør nu sigtelserne i en i medierne meget omtalt sag fra et plejecenter i Randers.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

”Vi er nu så langt fremme i vores omfattende efterforskning, at vi, i samarbejde med anklagemyndigheden, har vurderet, at grundlaget for de dobbeltlukkede døre ikke længere er til stede,” oplyser politiinspektør Brian Voss Olsen.

Han understreger dog, at grundlovsforhøret og efterfølgende retsmøder har været afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet alene kan offentliggøre sigtelserne og kendelsen for varetægtsfængsling. Den sigtede kvinde er omfattet af navneforbud.

 

Sigtet for et drab og tre drabsforsøg

Kvinden blev, på baggrund en intensiv efterforskning, anholdt den 14. marts. Efterforskningen blev iværksat efter en anmeldelse om mistænkelige indlæggelser på Randers Sygehus. Gerningsstedet er Plejecenter Tirsdalen i Randers, hvorpå alle ofrene var bosiddende.

Den mistænkte kvinde er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

 

Fængslet på begrundet mistanke om kvalificeret vold

Retten vurderede på baggrund af det afholdte grundlovsforhør den 15. marts, at der var begrundet mistanke om kvalificeret vold over for de fire ofre, hvilket blev oplyst i forbindelse med kendelsen om varetægtsfængslingen.

”Det er en meget alvorlig sag, og der ligger rigtig meget efterforskningsarbejde forude, før vi har afklaret, hvad der præcist er sket. Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, og selvom jeg har forståelse for den store interesse fra offentligheden, så ønsker vi af hensyn til den omfattende efterforskning og de lukkede døre i grundlovsforhøret, samt efterfølgende retsmøder, ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt,” siger Brian Voss Olsen.

Kvinden fik den 11. maj forlænget sin varetægtsfængsling, så den nu er gældende frem til den 8. juni.

 

**

 

Pressekontakt

Politiinspektør Brian Voss Olsen, telefon 5130 9214

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.