Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. juni 2022 13:56

Narkobagmand idømt 12 års fængsel

En 30-årig mand fra Silkeborg blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt 12 års fængsel for at have været i besiddelse af og handlet med flere kilo narkotika.

Retten i Aarhus fra siden

Foto: Østjyllands Politi

Langt størstedelen af den narkotika, den 30-årige mand har tilstået at have været i besiddelse af og handlet med, blev beslaglagt under en aktion på en adresse i Aarhus C den 2. februar i år. Her fandt politiet over 3,3 kilo heroin og godt 4,9 kilo kokain.

”Det er rigtig godt, at efterforskerne fik beslaglagt den store mængde narkotika, så vi får det ud af markedet. Nu bliver narkoen konfiskeret og destrueret i stedet for at ende ude på gaden,” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Efterfølgende blev der på mandens bopæl i Silkeborg fundet tusindvis af kontanter i forskellig valuta, der samlet set løb op i ca. 630.000 danske kroner. Penge som den 30-årige har tilstået stammer fra salg af yderligere 800 gram heroin og kokain.

Dømt for besiddelse og salg af mere end 10,7 kg narko

Samlet set har den 30-årige mand tilstået besiddelse og salg af knap 6 kg kokain, 4,7 kg heroin og
690 gram amfetamin. Og det blev tirsdag ved Retten i Aarhus takseret til 12 års fængsel.

”Den 30-årige mand har haft den koordinerende rolle i netværket. Han har indkøbt og, i forening med andre, videredistribueret narkotika til en større persongruppe, hvilket han også har erkendt i retten. Der er tale om store mængder narkotika, og det synes jeg også, at dommen afspejler,” siger Dorthe Lysgaard.

Den 30-årige mand modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.

 

Tre medgerningsmænd

Politiet kom på sporet af den 30-årige mand i december 2021 og slog til få måneder senere, hvor narkoen blev beslaglagt og den 30-årige bagmand samt en 45-årig medgerningsmand blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

 

Få dage senere blev to andre medgerningsmænd på 22 og 23 år også anholdt og fængslet i sagen. Den 22-årige mand, der kun spillede en mindre rolle, blev den 10. juni idømt ni måneders fængsel, heraf fem måneder betinget, for at have hjulpet med at gemme nogle penge af vejen.

Den 23-årige mand forventes at få dom den 1. juli i en tilståelsessag, mens den 45-årige mand fortsat afventer sin dom.

 

**

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, telefon 2269 1114

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.