Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

6. december 2021 11:06

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 3.-5. december

Her kan du læse et uddrag fra weekendens døgnrapporter

NAKSKOV: Fræsede boldbane op

Fredag klokken 12.25 fik politiet en anmeldelse om, at der kørte en bil på boldbanerne ved Halstedhus på Horslundevej ved Nakskov, og at den fræsede græsset op. Da politiet ankom til stedet kort efter, var bilen kørt fast, men der var lavet hul i græsset flere steder. En 18-årig mand fra lokalområdet blev sigtet for hærværk.

 

RØDBYHAVN: To forsøgte indrejse på falske id-kort

Politiets Udlændingekontrolafdeling tjekkede fredag aften en Flixbus, der netop var ankommet med færgen fra Tyskland. To syriske mænd på henholdsvis 20 og 31 år viste franske id-kort, som dog ved nærmere eftersyn viste sig være falske. De blev derfor anholdt og sigtet for dokumentfalsk og for overtrædelse af udlændingeloven. Den 31-årige havde 3,08 gram hash på sig og blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. De blev begge afhørt på politistationen, og da deres identitet var endeligt fastlagt, blev de begge løsladt igen lørdag eftermiddag.

 

KORSØR: Uenighed om billardspil

Det var tilsyneladende en uoverensstemmelse om billardspillets finere nuancer, der natten til lørdag førte til, at tre mænd kom op at slås i Algade i Korsør. En 34-årig mand havde sammen med en 39-årig spillet på et værtshus, da en tredje mand blandede sig. Da de kom udenfor, blev de to mænd overfaldet med slag, og derfor blev politiet tilkaldt. En 63-årig mand fra Korsør blev umiddelbart derefter anholdt og sigtet for vold. Han blev taget med til politistationen i Slagelse, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 3.05.

 

NÆSTVED: Ville ikke oplyse navn og fødselsdag til politiet

Det kommer til at koste en 21-årig mand en bøde på 1.000 kroner, at han tidligt lørdag morgen ikke ville oplyse sit navn og sin fødselsdato til politiet. Klokken 4.23 var en politipatrulje i Ramsherred, og her udtrykte den 21-årige sin negative holdning til politiet, men da betjentene henvendte sig til ham, nægtede han at oplyse sin identitet. Derfor blev han anholdt klokken 4.25 og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, men kort efter blev hans rette identitet fastlagt, og han blev løsladt igen.

 

SLAGELSE: 15-årig varetægtsfængslet efter vidnetrusler

Torsdag fik politiet en anmeldelse fra to 17-årige om, at de var blevet truet. Truslerne faldt i forbindelse med en sag, hvor en 15-årig var blevet dømt for overfaldt og trusler. Politiet fandt fredag morgen frem til den 15-årige, som blev anholdt klokken 5.09 og sigtet for vidnetrusler. Den 15-årige blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør i retten fredag eftermiddag, og her blev han varetægtsfængslet frem til den 8. december.

 

SORØ: Varetægtsfængslet efter indbrud

En 35-årig mand fra Nørre Alslev blev i et grundlovsforhør søndag varetægtsfængslet. Han er sigtet for to indbrud, der blev begået natten mellem lørdag og søndag på Frederiksvej i Sorø. Her brød indbrudstyven ind i et hus og stjal nøglerne til en bil – og kørte væk i bilen, som senere på natten blev fundet igen på Acasievej. Fra en anden ejendom blev der stjålet jakker og et sæt bilnøgler, og han er desuden sigtet for tyveri af én bil og forsøg på tyveri af to andre. Indbruddene blev anmeldt lørdag aften, og mens politipatruljen arbejdede på stedet, kom den 35-årige cyklende forbi. Han blev genkendt ud fra signalementet og anholdt på stedet.

 

SAKSKØBING: To anholdt efter trusler

To mænd på 20 og 22 år var til privat fest i Sakskøbing lørdag aften. Her havde den 22-årige medbragt en stor køkkenkniv, som han havde stukket ned ved bukselinningen. Det gjorde forståelig nok flere af de andre gæster utrygge, så politiet blev tilkaldt. Den 22-årige blev anholdt og sigtet for at overtræde knivloven. Samtidig gjorde vidner betjentene opmærksom på den anden deltager – den 20-årige, der havde optrådt meget truende flere gange. Blandt andet havde han truet en 20-årig kvinde fra Sakskøbing på livet. Det blev den 20-årige anholdt og sigtet for.

 

SLAGELSE: Havde kanonslag i lommen

En 19-årig mand smed sammen med sine venner med et kanonslag, der sprang på Sdr. Stationsvej, og derefter hoppede de tre ungersvende med bussen. Her opsøgte politiet dem og visiterede dem. I lommerne havde den 19-årige syv kanonslag tilbage og de blev konfiskeret og den 19-årige blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven. Han havde tydeligvis ikke læst op på reglerne, så hér følger det korte resumé, til nytte for den 19-årige – og for dig, kære læser:

Man må først KØBE fyrværkeri den 15. december og frem til den 31. december – og man må først FYRE det af fra 27. december til og med 1. januar. Samtidig er der en stribe forskellige sikkerhedsafstande, som man skal overholde. Se mere om det hele på Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Facebookside.

 

NÆSTVED: Kørte på græsplænen foran rådhuset

En 21-årig mand fra Næstved kørte med sin bil på græsplænen foran rådhuset i Næstved lørdag aften klokken 20.24. Han kørte så vildt, at græsplænen blev ødelagt, og da patruljen nåede frem, var det ingen sag at finde frem til den rigtige bil, for den var smurt ind i jord fra hærværket. Manden blev sigtet for hærværk og for generende kørsel.

 

NÆSTVED: 42-årig larmede op

Politiet blev søndag klokken 0.07 kaldt til Vinhusgade, hvor en mand var utilfreds med at være blevet bortvist fra et værtshus. Han optrådte både larmende og utryghedsskabende, og han ville ikke rette sig efter politibetjentene, som bad ham forlade området. Derfor blev han anholdt klokken 0.39 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han gjorde modstand mod anholdelsen, og derfor blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Det var en 42-årig mand fra Karrebæksminde, og han blev taget med til politistationen, hvor han svalede lidt af, inden han blev løsladt igen klokken 2.13.

 

SLAGELSE: Havde kanonslag i lommen

Søndag klokken 2.00 tjekkede politiet en gruppe unge, der stod i en baggård i Rosengade i Slagelse. En af dem – en 15-årig fyr fra Snertinge – havde et kanonslag i lommen, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Han står nu til en bøde på 1.000 kroner for overtrædelsen.

 

NÆSTVED: Stjal kvindes bil i Struer og kørte hjem til Næstved

En 50-årig mand fra Næstved havde besøgt en kvindelig bekendt i Struer, men da han fredag aften skulle hjem igen, valgte manden at stjæle kvindens bil til hjemtransporten. Imidlertid var der installeret en GPS i bilen, netop med det formål at finde den, ifald bilen blev stjålet. Derfor var det ingen sag at spore den stjålne bil til Østre Ringvej i Næstved, og mens politiets patrulje ventede på, at den blev bugseret i sikkerhed, ankom en mand, der svarede til gerningsmandens signalement. Han erkendte, at han havde stjålet bilen og også kørt i den uden kørekort – og blev sigtet for begge dele.

 

KORSØR: Mand gik på motorvej

Tidlig søndag morgen klokken 4.30 fik politiet flere opringninger fra bilister, der på Vestmotorvejen ved Slagelse havde set en mand gå på motorvejen i 2. vognbane ved afkørsel 41. Det er jo selvsagt temmelig farligt, så ganske kort efter var en patrulje på stedet, og betjentene fik hurtigt lokaliseret manden, der var noget beruset. Det drejede sig om en 42-årig mand fra Korsør, der muligvis troede at det var ok at bruge motorvejen som en genvej til fods. Det er det bestemt ikke, og han blev anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Betjentene sørgede for, at han kom sikkert hjem i seng.

 

DIANALUND: Havde amfetamin i lommen

En 23-årig mand fra Dianalund forsøgte søndag eftermiddag klokken 16.09 at skaffe sig adgang til sin ekskærestes bolig. Da politiet ankom, og manden blev visiteret, fandt man 1.4 gram amfetamin i hans lomme. Den 23-årige blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

 

KORSØR: Fransk bil snød sig gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen

Ved at køre helt tæt på den forankørende bil kunne en 33-årig mand snyde sin egen bil med gennem betalingsanlægget klokken 21.46 søndag aften.  Men han blev opdaget af den forankørende, der kontaktede politiet. Manden kørte til Slagelse Politigård, hvor han betalte en straksbøde og blev eskorteret tilbage til betalingsanlægget, hvor han betalte billetten. Derefter fik han lov at fortsætte sin færd i retning København.

 

NÆSTVED: Råbte efter betjente

Søndag klokken 4.30 kørte en politipatrulje gennem Ramsherred i Næstved. En mand råbte efter betjentene, og det var ikke anerkendende gloser. Det var en 19-årig mand fra Næstved, som blev anholdt for at få ro på stedet. Den 19-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han dampede lidt af, inden han blev løsladt igen klokken 8.24.

 

KORSØR: Morgentur på motorvejen

Flere bilister ringede tidligt søndag morgen og anmeldte, at der gik en mand på Vestmotorvejen mellem Korsør og Slagelse. Et par betjente kørte til stedet, og kort før afkørsel 41 slingrede en mand rigtig nok afsted til fods i 2. vognbane. Det var en 42-årig mand fra Korsør, som blev samlet op og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. For at undgå, at han fortsatte sin farefulde færd blev han fulgt hjem af politiet.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fuglebjerg Lærkevej Hus Lørdag klokken 9.00-12.25 En pung med personlige papirer
Næstved Snerlevej Lejlighed Lørdag klokken 12.00-21.50 Kontante0072
Slagelse Lorupvej, Lorup Hus Torsdag klokken 17.00 – lørdag klokken 13.45 Et luftgevær og en motorsag af mærket Stihl
Sorø Frederiksvej Hus Lørdag klokken 20.45-22.45 En bil, som blev fundet igen natten til søndag
Sorø Frederiksvej Hus Lørdag klokken 22.00-22.45 Seks jakker og en bil, som blev fundet igen natten søndag

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Køgevej Lørdag klokken 17.01-19.35 ATK 140 36 60 km/t 102 km/t Fem klip og en betinget frakendelse
Haslev Køgevej, Freerslev Lørdag klokken 14.16-16.15 ATK 402 30 60 km/t 91 km/t Fem klip
Haslev Skuderløsevej Fredag klokken 6.10-11.15 ATK – bestilt færdselskontrol 222 30 40 km/t - Tre klip
Nakskov Rødbyvej Lørdag klokken 8.26-13.30 ATK 915 29 50 km/t 81 km/t -
Rødby Karstoftevej Fredag klokken 14.14-15.15 ATK 10 - - - -
Slagelse Bildsøvej, Bildsø Fredag klokken 9.08-10.16 ATK – bestilt færdselskontrol 53 14 50 km/t 67 km/t -
Slagelse Bildsøvej, Kirke Stillinge Fredag klokken 7.13-8.45 ATK – bestilt færdselskontrol 89 13 50 km/t 85 km/t Fem klip og en betinget frakendelse
Slagelse Kongsmarkvej Fredag klokken 10.44-13.07 ATK – bestilt færdselskontrol 76 31 40 km/t 64 km/t Otte klip
Stokkemarke Birketvej i Keldernæs Fredag klokken 16.20-17.25 ATK 33 6 60 km/t 83 km/t Et klip
Søllested Jernbanegade Fredag klokken 18.13-19.25 ATK 15 - - - -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Næstved Grønnegade Lørdag klokken 0.30-1.20 Der blev afsløret en enkelt spritbilist
Nørre Alslev Kæpgårdsvej Fredag klokken 15.15-16.00 En blev sigtet for spiritus- og narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, og bilejeren blev sigtet for at overlade sin bil til en person, der ikke lovligt kunne køre den
Slagelse - Fredag klokken 9.30-10.15 En blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven
Stege Storegade Fredag klokken 13.00-14.00 Otte blev standset og kontrolleret: Fire blev sigtet for at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekoret, mens to blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen
Vordingborg Københavnsvej Fredag klokken 12.00-13.00 19 køretøjer blev standset og kontrolleret: To bilister blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dannemare Skodsebøllevej Lørdag klokken 1.20 43-årig kvinde fra Dannemare Spirituskørsel
Haslev Præstevænget Lørdag klokken 2.09 21-årig mand fra Ballerup Narkokørsel og kørsel uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt den til en person uden kørekort
Næstved Grønnegade Lørdag klokken 1.21 19-årig kvinde fra Næstved Spirituskørsel
Nørre Alslev Kæpgårdsvej Fredag klokken 15.38 45-årig mand fra Nørre Alslev Spiritus- og narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 15.03 49-årig mand fra Hvidovre Narkokørsel og kørsel uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt den til en person uden kørekort
Slagelse Korsørvej Fredag klokken 10.58 30-årig mand fra Nyborg Narkokørsel

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere døgnrapporter

9. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra mandag 8. august

Skolestart, en joint og en beslaglagt bil. Se uddraget fra mandagens døgnrapport

8. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 5.-6. august

Her kan du læse et uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 5.-6. august

5. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra torsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Her kan du læse et uddrag fra torsdagens døgnrapport

Forslag