Undgå selv at søge efter materiale eller downloade billeder eller videoer, som indeholder seksuelle overgreb mod børn. Hvis du gør det, risikerer du at blive straffet.
Kontakt politiet vedr. seksuelle overgreb mod børn på nettet
Ring 114, eller mød personligt op på en politistation, hvis det ikke er akut.
Find kontaktoplysninger på din politikredsDu bedes have følgende oplysninger klar
Hvis du har NemID/MitID, skal du have det parat
Evt. oplysninger om den mistænkte, f.eks. personligt navn, brugernavn på sociale medier eller hjemmeside, e-mail-adresse og/eller telefonnummer
Navne på de platforme eller sociale medier, hvor krænkelsen evt. har fundet sted (fx Facebook eller Snapchat)
Link til hjemmesiden (hjemmesidens www-adresse, også kaldet URL), eller navn på det eller de websteder, hvor krænkelsen er sket
Det sker der, når du har indsendt din anmeldelse
Værd at vide om seksuelt misbrug af børn på nettet
Begrebet bliver internationalt brugt som betegnelse for tilfælde, hvor en voksen person igennem strategisk manipulation opbygger et tillidsforhold til en mindreårig på internettet.
Formålet med at opbygge dette tillidsforhold er at begå seksuelle overgreb eller lokke den mindreårige til at sende nøgenbilleder af sig selv.
Sextortion er sammensat af ordene 'sex' og det engelske ord for afpresning 'extortion'.
Sextortion betegner tilfælde, hvor en person lokker en mindreårig til at optræde nøgen og seksuelt foran et kamera, ofte under påskud af at være en jævnaldrende person.
Herefter bliver den mindreårige truet med, at billederne eller videoerne offentliggøres, hvis ikke han/hun betaler penge, optræder i mere grænseoverskridende seksuelle scener eller måske i sidste ende mødes for at have sex.
Ofrene for disse overgreb bor ofte i fattige områder i lande som Filippinerne, mens gerningsmændene, der bestiller og finansierer overgrebet, sidder i lande som Danmark. Du kan anmelde disse overgreb på samme måde, som det er beskrevet ovenfor.