Politiet og Trygfonden udvikler løbende nye, forebyggende indsatser.
En af disse indsatser er Den Sikre Side, som er et samarbejde mellem TrygFonden og politiet. Den Sikre Side har til formål at forebygge digital kriminalitet og styrke danskernes digitale tryghed gennem gode råd og oplysning.
Politiet og Trygfonden har i Den Sikre Side fokus på folkeskolen, hvor politi og SSP løbende gennemfører skolebesøg og underviser børn i 7. klasse om gode råd til, hvordan de færdes sikkert på nettet. De tre hovedtemaer for Den sikre side er billeddeling, passwords og mødet med fremmede på nettet, som bliver udfoldet i videoerne nedenfor.
Passwords
Passwords er ofte nøglen til en række oplysninger om os, som er meget personlige, og som ikke skal deles med andre. Alligevel er det ikke altid, vi passer godt nok på dem. Læs mere om passwords på Den Sikre Side for at lære mere om børn og unges forhold til passwords og få tips til, hvordan man bedst beskytter sig mod hacking.
Billeddeling
Børn og unge deler jævnligt billeder af sig selv og hinanden, fx når de lægger billeder på Instagram eller videoer på TikTok. Det virker helt ufarligt, men det kan have konsekvenser, hvis man ikke tænker sig om. For hvornår er det okay at dele billeder, hvornår skal man passe på, og hvornår er det ulovligt? Læs mere om billeddeling på Den Sikre Side.
Personer du møder på nettet
Det er ikke altid let at gennemskue, hvem der sidder på den anden side af skærmen, når du har kontakt med nogen i et spil, i en chat eller på et socialt medie. Læs mere om personer du møder på nettet på Den Sikre Side for at blive klogere på, hvordan du lærer dit barn at beskytte sig selv på nettet.