Spring til hovedindhold

Forslag

Undgå svindel med lejeboliger

Når du er på jagt efter en ny lejebolig, skal du huske at være opmærksom på, om udlejer rent faktisk ejer boligen, at du så vidt muligt betaler til en dansk konto - og at du bruger din sunde fornuft og ikke lader dig presse af en ivrig udlejer.

 
Ejerforhold
Hvis du skal leje gennem en privat udlejer, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på tinglysning.dk eller boligejer.dk.
Undersøg, om boligen er på markedet ved at kontakte ejeren gennem boligejer.dk.
Få en kopi af udlejers billedlegitimation i form af kørekort eller pas, og tjek, at billedet er vellignende.
Betaling
Vær påpasselig, hvis du bliver bedt om at overføre penge til en udenlandsk konto, Western Union eller Pay-Pal. Mange svindlere forsøger at gemme sig bag udenlandske konti eller udenlandske online betalingsløsninger.
Sørg for at overføre depositum, husleje eller forudbetalt leje til en dansk bankkonto, så du altid har dokumentation for, at du har overført pengene. Overfør først, når du har set lejligheden og vellignende gyldig legitimation fra udlejer.
Betal aldrig penge under bordet til udlejer. Det er ulovligt, og du har ikke nogen juridisk mulighed for at få dine penge retur.
Sund fornuft

Insister på at få lejligheden fremvist, og tjek ved samme lejlighed, at navn stemmer overens på kontaktperson, postkasse og hoveddør/dørtelefon.

 

Du kan også spørge, om naboen kender udlejer. Er det ikke muligt at få fremvist lejligheden, bør du overveje, om der er tale om et reelt lejemål.

Få en lejekontrakt med udlejers underskrift og en fagperson til at kigge kontrakten igennem, før du selv skriver under. Det er vigtigt, at du har set boligen, inden du underskriver lejekontrakten eller overfører penge.
Vær på vagt, hvis udlejer vil have dig til at skrive under på kontrakten med det samme. Hvis udlejer forsøger at presse dig til at tage hurtige beslutninger, kan det være et tegn på, at der er noget galt.

Er skaden sket?

Hvis du er blevet udsat for it-relateret økonomisk kriminalitet, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld
Afvis cookies