Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

1. juni 2021 15:36

Formodet gerningsmand i voldsvideo anholdt

Fyns Politi har tirsdag anholdt en 14-årig dreng fra Munkebo-området, der er mistænkt for at stå bag vold mod en 11-årig dreng fra samme område.

Da den anholdte er under den kriminelle lavalder, vil han efter endt afhøring blive overgivet til de sociale myndigheder.
Fyns Politi mangler fortsat at finde frem til den eller de personer, der filmede voldsepisoden mod den 11-årige dreng og derefter delte den på internettet.

I den forbindelse har Fyns Politi en klar opfordring til alle om straks at stoppe den ulovlige deling af voldsvideoen. 

”Vi må på det skarpeste opfordre til, at man omgående stoppe den ulovlige deling af videoen.
Det er helt urimeligt overfor ofret, der i forvejen er i en traumatisk situation, som risikerer at blive forstærket, når alle pludselig kan se med og ved, hvem der er tale om”, siger politikommissær Ulrik Lorentzen fra Fyns Politi.

Han understreger samtidigt, at det strafbart i medfør at straffelovens §264d at dele videoen.

”Vi opfordrer også til at stoppe heksejagt og selvtægt i forhold til gerningsmand/gerningsmænd i sagen. Politiet har erfaret, at der via Facebook er udlovet dusører, såfremt nogen kan skaffe adresse, telefonnumre etc. på formodede gerningsmænd. Vi ved også, at i hvert fald en af de formodede gerningsmand har modtaget henvendelse og trusler, der vurderes omfattet af straffelovens §266. Det skal stoppes nu, og vi gør opmærksom på, at det også er strafbart”, siger Ulrik Lorentzen.

Da den forurettede er meget ung, frygter politiet, at der også er helt unge – børn under den kriminelle lavalder – der er med til at dele videoen. Derfor vil politiet gerne opfordre alle forældre til at holde et ekstra godt øje med, hvad deres børn ser og måske også deler på de sociale medier. 

”Forældre har et ansvar her for at være med til at sikre den ikke bliver delt – og at den bliver slettet, hvis det er sket”, siger Ulrik Lorentzen.
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

15. oktober 2021

Fyns Politi

Ung mand idømt 4.5 års fængsel for voldtægtsforsøg

En i dag 17-årig ung mand er ved retten i Odense fredag den 15. oktober, idømt 4.5 års ubetinget fængsel for voldtægtsforsøg på tre kvinder i begyndelsen af 2021.

13. oktober 2021

Fyns Politi

44-årig mand dømt 12 års fængsel for drab

En 44-årig mand er onsdag blevet idømt 12 års fængsel for den 9. december 2020 at have knivdræbt sin 45-årige samlever i Skalkendrup i Nyborg Kommune.

12. oktober 2021

Fyns Politi

28-årig varetægtsfængslet for overfald på 17-årig i Vollsmose

En 28-årig mand fra Odense er tirsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for medvirken i et groft overfald på en 17-årig mand i Vollsmose.