Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

18. maj 2020 13:14

Hjælp din lokale restauratør til en god start

Fra i dag, mandag den 18. maj 2020, åbner barer, caféer og restauranter igen. Når både sult og tørst skal slukkes, opfordrer Fyns Politi til, at alle borgere hjælper med en god opstart.

For at sikre en tryg og ansvarlig genåbning af barer, caféer og restauranter, kræver det ikke kun, at restauratørerne gør en stor indsats. Borgerne, som besøger de genåbnede steder, skal også hjælpe til med en god opstart.

Politidirektør Arne Gram siger: - ”Vi vil gerne opfordre alle borgere på Fyn til at hjælpe deres lokale restauratører med en god opstart. Det skal være trygt for alle at gå ud, og det ansvar kan caféerne, barerne og restauranter ikke bære alene. Det kræver også en indsats fra borgerne, og derfor opfordrer vi fortsat til, at man udviser ansvarlighed og samfundssind, ved at overholde retningslinjer, og rette sig ind efter restauratørernes anvisninger.”

 

Sådan er retningslinjerne

- Serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer og tobak til indtagelse på salgsstedet, skal lukke kl. 24.00. Serveringssteder må kun holde åbent efter kl. 24.00, hvis det er med henblik på take-away. 

- Serveringssteder, hvor de besøgende primært sidder ned, må tillade adgang for 1 kunde pr. 2 m2 gulvareal.

- Restauratørerne er forpligtet til, at lokalerne så vidt som muligt indrettes på en sådan måde, at smittefare minimeres, herunder ved at gøre det muligt for kunder og besøgende at holde afstand til hinanden, og der skal så vidt som muligt være både vand, sæbe og/eller håndsprit tilgængeligt for de besøgende.

 

Afstand, god hygiejne og hjem til tiden

Når man som borger besøger barerne, caféerne og restauranterne, opfordrer vi til, at man hjælper med at holde afstand, går hjem til tiden og generelt holder en god hygiejne. 

”Hovedansvaret hviler selvfølgelig på restauratørerne, men ved at borgerne holder den nødvendige afstand, sørger for god håndhygiejne og hosteetikette, og senest går hjem kl. 24.00, så får vi en rigtig god genåbning. Vi skal alle sammen hjælpe hinanden.”, afslutter Arne Gram. 

Fyns Politi har stadig ekstra tryghedsskabende patruljer på gaden, som også vil lægge vejen forbi områder med restaurationer og caféer.
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.

11. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi fjerner flere hunde på grund af groft uforsvarlig behandling

Flere hunde er af racen rottweilere er torsdag blevet fjerne fra en borger, da vedkommende ikke kunne tage vare på hundene. Der er tale om en 31-årig mand, der nu er sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

11. april 2024

Fyns Politi

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme. ​