Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

7. marts 2019 13:59

Rettelse til udsendt pressemeddelse om visitations- og strafzone

I teksten om ophævelse af visitations- og skærpet strafzone er der en rettelse. Det er rejst 17 sigtelser mod i alt 15 personer. Se hele den rettede tekst her:

Ophævelse af visitationszone og skærpet strafzone i Odense


Politidirektøren i Fyns Politi har besluttet ikke at forlænge visitationszonen og den skærpede strafzone, der begge udløber i dag, torsdag den 7. marts kl. 12.00.

Fyns Politi oprettede den 25. januar 2019 klokken 16.00  visitationszone i Vollsmose i Odense, og den 1. februar 2019 oprettede Fyns Politi en skærpet strafzone i en mindre del af samme område. Begge zoner har siden været gældende, men forlænges ikke ved udløbet i dag.

”Vi har i den forløbne periode ikke haft nogen hændelser, der giver anledning til at forlænge de to zoner. Det er vores vurdering, at trygheden umiddelbart er genskabt. Striden mellem de to grupperinger i området holder vi fortsat knivskrapt øje med. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi er parate til at genindføre både visitationszonen og den skærpede strafzone, hvis vi finder det nødvendigt. Det skal være sikkert og trygt at færdes og bo i Vollsmose og de omkringliggende områder”, siger politiinspektør Johnny Schou.

Siden oprettelsen af visitationszonen og den skærpede strafzone er der gennemført 268 visitationer:

182 visitationer i visitationszonen
86 visitationer i den skærpede strafzone

 

Politiet har beslaglagt:

1 kniv
1 slagvåben
1 peberspray
Ca. 200 gram hash

 

I forbindelse med de visitationer, der er foretaget, er der rejst 17 sigtelser mod i alt 15 personer: 

I visitationszonen: 

4 lov om euforiserende stoffer
1 sikring af den offentlige orden
2 færdselsloven

 

I den skærpede strafzone:

7 lov om euforiserende stoffer
2 våbenloven 
1 færdselsloven

I den skærpede strafzone kan straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis.

 

Vi er fortsat tilstede

Der vil fortsat være tryghedsskabende patruljering i området i og omkring Vollsmose. Vi understreger, at hvis borgerne oplever situationer, der giver anledning til utryghed, så skal de ikke tøve med at kontakte politiet på telefon 114.  

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

27. marts 2024

Fyns Politi

Fyns Politi identificerer 2 gækkebrevs-gerningspersoner

Hurtig og rettidig efterforskning førte til, at Fyns Politi i dag kl 13.58 kunne identificere to gækkebrevs-gerningspersoner, der kort for inden havde efterladt en påskegenstand i velkomstområdet på politigården i Odense.

25. marts 2024

Fyns Politi

Fyns Politi har sigtet tre 15-årige drenge i en sag om grov for vold, deling af video af overfaldet på sociale medier samt trusler

De tre drenge er sigtede i en sag om et overfald på åben gade i Odense centrum den 18. februar på en jævnaldrende dreng. Overfaldet blev optaget på video og senere delt på en ”Sladder-profil” på et socialt medie.

22. marts 2024

Fyns Politi

Fire unge mænd sigtet i særdeles grov voldssag fra Svendborg

Fyns Politi foretog i går torsdag den 21. marts anholdelse og sigtelse af fire unge mænd på 16 år og 17 år i en særdeles grov voldssag, som tilmed blev filmet og lagt på sociale medier.