Spring til hovedindhold

Forslag

Om politi.dk

Politiets hjemmeside, politi.dk, har til formål at servicere privatpersoner og virksomheder med tilbud om digital selvbetjening, råd og vejledning inden for politiets område.

Selvbetjening

Hvis du har været offer for noget kriminelt, kan du i flere tilfælde anmelde det digitalt på politi.dk, og hvis ikke, finder du hjælp og vejledning til, hvordan du alternativt kan anmelde det til politiet.

 

På politi.dk kan du bestille en straffeattest, og du kan anmode politiet om at komme ud og holde foredrag, være tilstede ved større arrangementer eller gennemføre en færdselskontrol.

 

Du kan også tippe politiet via en sikker formular, hvis du har oplysninger, som kunne have relevans for vores arbejde med at bekæmpe og forebygge kriminalitet.

 

Du kan søge om en række tilladelser, som fx alkoholbevilling og våbentilladelser. Derudover finder du vejledning om, hvad du skal gøre, hvis du har fået en bøde eller er blevet blitzet i en Automatisk Trafikkontrol.

 

Lov og information

På politi.dk finder du også en række vejledninger ud i færdselslovens bestemmelser, information om kørekort og pas, og hvad du skal gøre, og hvilke rettigheder du har, hvis du fx har været offer for eller vidne til noget kriminelt.

 

Politiet vil løbende udbygge hjemmesiden med et udvalg af nye vejledninger om lovgivning og råd om, hvordan du kan forebygge kriminalitet. 

 

Aktuelt

En stor del af politi.dk er vores nyhedsunivers. Under Aktuelt finder du døgnrapporter, nyheder, beredskabsmeddelelser og servicemeddelelser fra Rigspolitiet og landets 12 politikredse.

 

Du finder også aktuelle efterlysninger af savnede og efterlyste personer og fremlysninger af tyvekoster, fundne dyr og hittegods, hvor vi ofte har brug for befolkningens hjælp til at opklare sagerne.

 

Politi.dk viser desuden en liste over kommende arrangementer, hvor du kan møde politiet. Det kan fx være beredskabsdage, åbent hus, folkemøde, deltagelse på jobmesser og informationsmøder om politiuddannelserne.

 

Du kan abonnere på det hele eller kun det, der interesserer dig og i det lokalområde, du interesserer dig for. Hvis du er journalist eller fotograf, finder du desuden information om pressemedarbejdere, pressefotos, statistikker mm.

 

Om politiet

Politi.dk rummer også Politiskolen og information om politiuddannelserne til politibetjent og politikadet. Så hvad enten du går med en politidrøm eller bare vil snuse lidt til det, finder du alt fra adgangskrav og prøveforløb til karrieremuligheder, og hvordan du søger.

 

Du behøver dog ikke være politiuddannet for at arbejde i politiet. Vi har også brug for andre typer fagfolk, fx administrative, analytikere, håndværkere, it-specialister og jurister. På politi.dk finder du ledige, civile job i politiet i hele landet.

 

På politi.dk kan du i øvrigt også læse om politiet som virksomhed, organisation, strategier, samarbejde, kontaktoplysninger mm.

 

Politikredsene

Danmark er opdelt i 12 politikredse, Færøernes Politi og Grønlands Politi. De 12 politikredse finder du alle på politi.dk, hvor du kan læse specifikt om den enkelte politikreds og fx finde din nærmeste politistation.

 

Færøernes Politi finder du på en selvstændig færøsksproget hjemmeside på politi.fo, mens du finder Grønlands Politi på en selvstændig dansksproget hjemmeside på politi.gl.

 

Sprogversioner

Politi.dk findes p.t. kun på dansk, men en engelsk version er på vej. Politi.gl findes på dansk og politi.fo på færøsk.

 

Tilgængelighed

Politi.dk er udviklet med tilgængelighed for øje. I politiet har vi en ambition om, at befolkningen nemt skal kunne finde, læse og forstå indholdet på vores hjemmeside. Vi arbejder løbende med at optimere og gøre indholdet let læseligt.

 

Vi benytter os af tool tip-tekster og alternative tekster til fx links og billeder, så de er læsbare for alle. Du kan også navigere på politi.dk vha. dit tastatur og behøver således ikke en mus. Vi har integreret en søgemaskine, der skal gøre det nemt for dig at finde indhold, og vi arbejder også med at søgemaskineoptimere hjemmesiden til eksterne søgemaskiner, som fx Google.

 

Få teksten læst højt

 

Politi.dk er udviklet i et mobile first-design, der gør hjemmesiden tilgængelig på mobiltelefoner og tablets. Hjemmesiden understøtter desuden de nyeste versioner af de mest anvendte browsere i Danmark.

 

Vi gør opmærksom på, at selv om politi.dk er en ny platform, så er selvbetjeningsløsningerne og blanketterne på politi.dk af ældre dato. Vi er i gang med at forbedre vores selvbetjeningsløsninger og bl.a. gøre dem mobilvenlige, og også digitalisere de blanketter, som i dag kun findes i PDF.

 

Indtil dette er implementeret, anbefaler vi, at du foretager selvbetjening via en computer, og ikke en mobiltelefon eller tablet.

 

Politiets brug af cookies

Politiets brug af personoplysninger

Kontakt webredaktionen

Afvis cookies