Spring til hovedindhold

Forslag

Andre faggrupper i politiet

Det kræver mange forskellige, specialiserede faggrupper at drive og løse alle politiets opgaver.

Et udpluk af alle de andre fagområder i politiet

Her kommer et udpluk af de andre faggrupper, der arbejder i politiet. Forhåbentlig vil det give dig et indtryk af  organisationens faglige bredde - og vi har mange flere faggrupper, sikkert også din, selv om den ikke skulle være listet her.

 

Se vores ledige stillinger

Øvrige faggrupper
Politiets laboranter udfører forskellige typer af kriminaltekniske analyser, fx sikring af beviser. På den måde er de en vigtig del af efterforskningsarbejdet og sikrer, at vi kan opklare og retsforfølge forbrydelser.
Politiet har en række håndværkere ansat til at vedligeholde materiel og bygninger. Det gælder fx vores mange forskellige køretøjer, ligesom meget af vores øvrige udstyr kræver service fra specialiserede håndværkere. De har desuden den vigtige opgave at vedligeholde og forbedre politiets mange bygninger.
Efterretningstjenesten (PET) indsamler oplysninger og afværger konkrete trusler mod det danske samfund. Som civilt ansat i PET arbejder du fx med analyser eller administration i forbindelse med efterretningsarbejdet.
Politiets psykologer bidrager blandt andet til kompliceret efterforskningsarbejde, hvor der er behov for en grundig kortlægning af psykologiske profiler. Som psykolog kan du også være med til at håndtere de terapeutiske opgaver, som fx opstår i forbindelse med traumatiske hændelser.
Der er samfundsfaglige medarbejdere i et bredt udsnit af vores afdelinger. Du arbejder sammen med det faglige team om at løse opgaverne i afdelingen og kan bringe din faglighed i spil i forbindelse med analyser og rapporter, hvor det samfunds- eller forvaltningsmæssige aspekt er afgørende.
I det kriminaltekniske arbejde har vi brug for en række naturvidenskabelige specialister til kriminaltekniske opgaver. Det kan fx være ingeniører eller teknikere, som arbejder med ballistik eller andre tekniske beregninger og undersøgelser i forbindelse med politiets arbejde.
Vi håber, at ovenstående giver dig en idé om den faglige bredde i organisationen, og at du har fået lyst til at søge job hos os – også selvom dine kompetencer er inden for et helt andet fagområde end dem, der er nævnt her.
Afvis cookies