Spring til hovedindhold

Forslag

Jura i politiet

Både hos anklagemyndigheden og i politiets stabs- og støttefunktioner udfolder jurister deres spidskompetencer.

Høj faglig standard

Vi er organiseret under Justitsministeriet, og der er en klar forventning til, at vores juridiske arbejde er konsekvent og korrekt. Du trives godt hos os, hvis du er grundig og har styr på detaljerne.

 

Her er en række af de vigtigste fagområder, du kan arbejde med som jurist i politiet.

 

Se vores ledige stillinger

Fagområder inden for jura
Anklagemyndigheden er selvstændigt underlagt Justitsministeriet. Læs mere på anklagemyndigheden.dk.
Anklagemyndigheden er selvstændigt underlagt Justitsministeriet. Læs mere på anklagemyndigheden.dk.
I HR-afdelingen arbejder vi med alle former for personalejura i forbindelse med de mere end 15.000 ansatte i politiet. Det er vigtigt for os, at vores personalesager bliver håndteret korrekt og i henhold til gældende lovgivning. Derfor er det vigtigt, at du er grundig og har styr på detaljerne.
Politiet behandler en lang række sager for virksomheder og borgere. Her er en konsekvent og korrekt juridisk sagsbehandling afgørende. Vi vurderer derfor løbende lovgivningssituationen og udarbejder de retningslinjer, vi sagsbehandler ud fra.
Vores juridiske kontraktspecialister assisterer organisationen bredt i forbindelse med indkøb og kontrakter. Politiet har en række store opgaver, som skal udbydes, og her er det vigtigt, at vi følger alle relevante regler, men også strukturerer materiale og proces, så vi får de bedste tilbud. Hvis du er stærk inden for kontraktområdet og har flair for forretning, kan du som jurist gøre en vigtig forskel i vores indkøbsfunktion.
Der er en række af vores ledelsesmæssige beslutninger, som beror på lovgivning og politiske beslutninger. Derfor er juridiske specialister en vigtig del af støtten til vores ledelsesgruppe, som skal træffe strategiske og operationelle beslutninger for dansk politi.