Spring til hovedindhold

Forslag

Presserådgiver i PET - med ansvar for pressehåndtering

Søborg, Politiets Efterretningstjenste

Drømmer du om at være med til at beskytte Danmark mod udefrakommende trusler og værne om nationens sikkerhed? Og er du en erfaren presserådgiver med stærk politisk forståelse? Så er du måske vores nye kollega, der har ansvar for PET’s pressehåndtering.

Som vores nye presserådgiver vil du få en central rolle med stor berøringsflade i hele organisationen. Du vil blive en del af et stærkt fællesskab med mange forskellige fagligheder, som hver dag arbejder sammen for at sikre Danmarks sikkerhed.

Om jobbet
Du vil blive en del af et lille kommunikations- og presseteam, der er forankret i PET’s Direktionssekretariat. I kommunikations- og presseteamet har vi forskellige ansvarsområder, men ser en klar værdi i at samarbejde om opgaverne og hjælpe til der, hvor der er behov for det.

Dit faglige ansvarsområde vil være presseområdet, hvor primære opgaver er at tage imod henvendelser fra pressen og varetage den daglige håndtering af pressesager. Det indebærer rådgivning af ledelsen og løbende koordinering med relevante samarbejdspartnere såvel inden for som uden for PET’s mure i forhold til pressespørgsmål og aktuelle dagsordener. Du vil indgå i en fast vagtordning forhold til håndtering af pressetelefonen.

Du vil også løbende understøtte organisationen med kommunikationsrådgivning samt tilrettelægge og eksekvere forskellige kommunikationsindsatser – for eksempel når en ny publikation skal lanceres, eller et strategisk indsatsområde skal omsættes til kommunikationstiltag.

Derudover vil du tage aktiv del i at udvikle PET’s samlede kommunikations- og presseindsats, herunder bidrage til at styrke PET’s synlighed og kommunikation med omverdenen om relevante dagsordener.

Om dig
Vi forestiller os, at du er journalist eller kommunikationsuddannet, og at du har flere års erfaring med pressearbejde i en politisk styret organisation – gerne fra et departement eller en styrelse.

Som erfaren presserådgiver evner du at rådgive ledelsen og resten af organisationen i forhold til pressespørgsmål, ligesom du er vant til at have overblik over og kan prioritere mellem verserende dagsordener.
Du udarbejder redaktionelle tekster med sikker hånd og forstår at vinkle en historie og tilpasse den til såvel kanal som målgruppe. Det falder dig naturligt at tænke på tværs af intern og ekstern kommunikation, når der skal kommunikeres om en konkret sag eller et nyt initiativ til eksterne og interne interessenter.

Du kan tænke kommunikationsstrategisk og bringe det i spil, når du bidrager til løbende udvikling af PET’s samlede kommunikationsindsats, der medvirker til, at PET tager aktiv del i samfundet og kommunikerer proaktivt om den del af vores virke, vi godt kan fortælle offentligheden om.

Du skal være en holdspiller, der gerne sparrer og kan se værdien af at involvere andre. Samtidig skal du kunne arbejde selvstændigt, tage initiativer og følge dem til dørs. Du skal være indstillet på, at der vil opstå situationer, der kræver arbejde uden for almindelig arbejdstid.

Ansættelsesforhold

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Du ansættes efter gældende overenskomst, og der vil indgå et tillæg for bemanding af pressetelefonen uden for normal arbejdstid.

Dit arbejdssted bliver Politiets Efterretningstjeneste, Klausdalsbrovej 1, 2860 Søborg.

Et ansættelsesforhold i PET behandles med fortrolighed, hvilket ansøger skal være opmærksom på ‎i forbindelse med ansøgnings- og ansættelsesprocessen. Det betyder, at ligesom vi ikke fortæller nogen, at du har søgt et job hos os, bedes du tilsvarende ikke dele denne oplysning med nogen.

Kontakt

Inden du søger stillingen, skal du læse mere om jobbet i den uddybende stillings- og kapabilitetsbeskrivelse her:
https://www.pet.dk/Publikationer/~/media/Rekruttering2021/Presserdgiverstillingskapabalitetsbeskrivelsepdf.ashx/, og du er velkommen til at kontakte den HR-rekrutteringsansvarlige på 41996151 for yderligere information på hverdage mellem kl. 12-13.

Når du søger en stilling i politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere jobs i politiet, skal du lægge en ansøgning og et CV ind i systemet pr. ansøgt job. Du skal derfor ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du kan slette dokumenterne knyttet dertil. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilket job du søger. Foruden ansøgning og CV, bedes du uploade dit eksamensbevis. Du skal uploade alle dokumenter i pdf-format.

Ansøgningsfrist er den 8. august 2021, og der er ansættelsessamtaler i uge 32 og 33.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion og etniske tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist: 8. august 2021
Søg stillingen

Politiets Efterretningstjeneste har som mission at identificere, forebygge, efterforske og modvirke trusler mod friheden, demokratiet og sikkerheden i det danske samfund. Det gælder såvel trusler i Danmark som trusler, der er rettet mod Danmark eller mod danskere og danske interesser i udlandet.

Politiets Efterretningstjeneste har som vision at være en analytisk baseret efterretnings- og sikkerhedstjeneste med en høj grad af beredskabs- og operationsparathed.