Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Efterlysning

4. juni 2021 09:58

Advarsel: Røvere kopierer ofres Mobilepay - kender du disse mænd?

I flere tilfælde de seneste måneder har personer fået frarøvet adgangen til deres Mobilepay-konto, som gerningsmændene efterfølgende har kopieret og derefter trukket store beløb fra det tilknyttede kreditkort. Vi efterlyser gerningsmænd til et konkret røveri.

Efterlysning

Københavns Politi vil gerne advare borgere mod en ny modus i forbindelse med røverier. Vi har den seneste tid haft tre sager – muligvis flere der ikke er anmeldt – hvor grupper af unge har antastet og truet berusede mænd i det indre København til at udlevere sin telefon og kodeord til Mobilepay. 

Derefter har gerningsmændene kopieret ofrets konto, inden de har afleveret telefonen tilbage. 

Ofrene har alle været ældre end gerningsmændene og på vej alene hjem fra en bytur. 

Er man udsat for et røveri med denne fremgangsmåde, så er det vigtigt, at man med det samme sørger for at få spærret både for sin Mobilepay og det tilknyttede kreditkort. 

»Vi har desværre set, at de udspekulerede gerningsmænd hurtigt udnytter ofrenes konti, både til kontanter og til køb i butikker, indtil man når at få spærret sin Mobilepay. Derfor opfordrer vi til, at man for en sikkerheds skyld spærrer både sin Mobilepay og sit kreditkort, hvis uvedkommende har fået adgang til ens oplysninger,« siger leder af røverisektionen, politikommissær Poul Hansen. 

 

Kender du disse mænd?

Vi efterlyser nu også disse mistænkte gerningsmænd til et røveri begået den 23. april kl. 22.30 på Strøget/Mikkel Bryggers Gade i København.

Mændene benyttede sig af ovenstående modus. Disse overvågningsfotos er taget dagen efter, da de benyttede ofrets Mobilepay til at betale for en række varer i butikker. 

Kontakt os på 1-1-4, hvis du kan genkende en eller flere af de følgende personer: 

 

A: Mand, 20-25 år, 170-175 cm høj, alm af bygning, mørk i huden/mellemøstlig af udseende. Iført sort hue med hvid/lys kan, lyst gråt Nike Joggingsæt og sort jakke:

Efterlyste AEfterlyste A

 

B: Mand, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, meget mørk i huden/afrikansk af udseende. Iført sort kasket med hvid skrift ’La Rosa’, blå Hugo Boss vest, sort trøje under, sorte Nike bukser og sorte sko:

Efterlyste BEfterlyste B

 

C: Mand, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, meget mørk i huden/afrikansk af udseende. Iført sort Les Deux kasket, sort Emporio Armani jakke med hvide stafferinger, blå cowboy jeans og sorte sko:

Efterlyste C

 

D: Mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, kraftig af bygning, meget mørk/afrikansk af udseende. Iført sort hue med hvid/lys kant, sort dunvest over gråt bomuldsjoggingsæt og sorte sko:

Efterlyste DEfterlyste D

Til pressen

Download billede af efterlyste A

Download billede af efterlyste C

Download billede af efterlyste D

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

26. oktober 2021

Københavns Politi

Efterlysning af gerningsmand til røveri mod restaurant

Københavns Politi beder offentligheden om hjælp til at identificere gerningsmanden til et røveri mod en restaurant i Indre By.

29. september 2021

Københavns Politi

Politiet offentliggør video og efterlyser vidner i sag om rambuktyveri

OPDATERET: Den 29. september offentliggjorde Københavns Politi billeder og en video af et rambuktyveri begået mod Illum i maj 2021. To personer blev den 28. oktober 2021 varetægtsfængslet i sagen, og efterlysningen er derfor fjernet.

2. juli 2021

Københavns Politi

Efterlysning: 33-årig flygtet fra Vestre Fængsel

Vi efterlyser den 33-årige Steffen Van Khoa Do, som onsdag flygtede fra Vestre Fængsel, hvor han sad varetægtsfængslet i en stor narkotikasag