Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

5. november 2020 15:08

66-årig mand idømt tre års fængsel for hæleri af 20 millioner kroner

Endnu en person er torsdag blevet dømt i den sag, der af politiet er døbt Operation Goldfinger.

En 66-årig irakisk mand er dømt for gennem fem måneder i 2019 at have modtaget 20 millioner kroner i Sverige, som han fik vekslet til euro i Polen, inden pengene blev transporteret tilbage til Danmark.

Den 66-årige er dømt for at have afleveret pengene til tre af de personer, der er tiltalt i hovedsagen i Operation Goldfinger. Her er 15 personer tiltalt for indsmugling af ni ton kokain. To personer er allerede idømt fængselsstraffe for groft hæleri, mens to andre er dømt for indsmugling og salg af kokain.

Det har fra begyndelsen af efterforskningen været politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at bagmændene havde behov for at veksle pengene til euro, så de på ny kunne købe store mængder kokain i udlandet.

Retten har da også fundet det bevist, at den 66-årige mand har vekslet pengene i Polen, selv om han vidste eller burde have formodet, at pengene stammede fra strafbare handlinger begået i Danmark. 

»Dommen i dag er resultatet af et grundigt efterforskningsarbejde fra både dansk og svensk politi, der har arbejdet tæt sammen i sagen. Selv om den tiltalte ikke har begået sine handlinger i Danmark, har pengene udelukkende forladt landet for at blive vekslet til euro og ende tilbage i Danmark. Jeg er derfor meget tilfreds med dommen, der viser, at grænseoverskridende kriminalitet heller ikke kan betale sig,« siger anklager Annika Jensen fra Særlig Efterforskning Øst ved Københavns Politi.

Den dømte blev også udvist for bestandigt. Han udbad sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Sagen er den sidste sag, der bliver afgjort forud for hovedsagen i Operation Goldfinger, der begynder den 4. december i Københavns Byret.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.