Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. juni 2022 15:06

Brite idømt halvandet års fængsel for dødelig skibskollision

To danske søfolk mistede livet efter en skibskollision den 13. december sidste år. I dag blev en 30-årig brite idømt halvandet års fængsel – bl.a. for uagtsomt manddrab.

En 30-årig brite, der var vagthavende styrmand på fragtskibet MV Scot Carrier, blev i dag i Københavns Byret idømt halvandet års fængsel for sin rolle i en skibskollision, der kostede to danske søfolk livet.

Manden blev også udvist af Danmark med et indrejseforbud i 12 år samt frakendt retten til - indtil videre - at føre et skib i dansk farvand. Han modtog dommen.

Kollisionen fandt sted den 13. december 2021 i Østersøen mellem Bornholm og den svenske by Ystad. Her blev det danske skib Karin Høj påsejlet af MV Scot Carrier. 

Briten erklærede sig skyldig i tiltalen, som var rejst efter straffelovens § 241 for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder blandt andet ved at have sejlet skibet i alkoholpåvirket tilstand. Derudover var han tiltalt efter straffelovens § 253, stk. 1, nr. 2 for at sejle videre efter kollisionen uden at yde hjælp eller assistance til besætningen på Karin Høj.

”Det er en sag, der har haft nogle meget alvorlige konsekvenser. To familier har mistet et familiemedlem på grund af dømtes handlinger og opførsel. Straffens længde afspejler denne alvor, og jeg er tilfreds med, at retten fulgte min strafpåstand,” siger specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi.

Den 30-årige mand blev efter kollisionen anholdt af svensk politi, og ved et grundlovsforhør i Københavns Byret blev han den 17. december varetægtsfængslet in absentia. Han blev udleveret den 6. februar 2022 og har siddet varetægtsfængslet frem til dom.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

5. august 2022

Københavns Politi

Ny tilståelse i sag om frihedsberøvelse

En 23-årig mand har i dag tilstået sin rolle i en alvorlig sag om frihedsberøvelse af en 33-årig mand. Den 23-årige blev af retten idømt fængsel i to år og seks måneder.

3. august 2022

Københavns Politi

Mand idømt fem års fængsel for omfattende hvidvask

Under et retsmøde i Københavns Byret har en 45-årig mand erkendt sin rolle som bagmand i en sag om hvidvask af cirka 130 millioner kroner.

27. juli 2022

Københavns Politi

To mænd fremstilles for groft overfald på Borups Allé

Efter et voldsomt overfald på Borups Allé tirsdag aften har Københavns Politi anholdt to mænd. Det er politiets umiddelbare vurdering, at overfaldet var et opgør i det kriminelle miljø, og vi vurderer, at de to anholdte og gerningsmanden alle er medlemmer af rocker-/bandegrupperinger.

Forslag