Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

22. marts 2021 16:23

Fængselsstraffe til unge tricktyve

Seks unge mænd er i dag blevet idømt mellem seks måneders fængsel og to år og seks måneders fængsel. De er dømt for at være gerningsmænd til 38 forhold af hovedsagligt tricktyveri og røveri.

De mange tyverier og røverier fandt sted sidste sommer, hvor gruppen af unge i de fleste tilfælde afledte deres ofres opmærksomhed ved at danse tæt ved dem. Mens offeret var uopmærksomt, stjal gruppen deres smykker, telefoner eller punge.

I dag i Københavns Byret blev de seks unge mænd, der er mellem 17 og 19 år, kendt skyldige i sammenlagt 38 forhold, som de i forskellige konstellationer har stået bag. De kriminelle handlinger er som oftest blev begået i Indre By, på Nørrebro og på Hellerup Station. 

I flere af forholdene var der rejst tiltale for røveri, da anklagemyndigheden vurderede, at der i dé forhold blev udøvet vold i form af slag eller fremsat trusler om vold. Også det blev de seks fundet skyldige i.

Alle seks har været varetægtsfængslet siden juli 2020, to af dem i surrogat på en ungdomsinstitution fordi de er under 18 år. 

»De 38 forhold blev begået på lidt mere end 14 dage, og det er rigtig mange sager, som vi nu har rettens ord for, at de seks personer samlet har på samvittigheden. Derfor er jeg godt tilfreds med de domme, som retten i dag er nået frem til,« siger anklagerfuldmægtig Sofie-Amalie Brandi. 

De seks dømte er asylansøgere fra henholdsvis Marokko og Algeriet. Ud over fængselsstraffe blev de også udvist af Danmark. Indrejseforbuddene spænder fra mellem seks år og til udvisning for bestandigt. 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

11. maj 2021

Københavns Politi

Både bagmand, mellemmænd og kurérer dømt i narkosag

I efterforskningen af en sag om organiseret indsmugling og videresalg af kokain fra Brasilien til Danmark er det lykkedes at optrevle flere led i kæden. 7 personer er i dag blevet idømt fængselsstraffe for deres roller i sagen.

10. maj 2021

Københavns Politi

Nye kameraer på plads i København

Københavns Politi har taget nye kameraer i brug. De skal være med til at sikre borgernes tryghed og styrke politiets efterforskningsmuligheder.

28. april 2021

Københavns Politi

Rocker idømt tre års fængsel for hæleri af klonede biler

Et 55-årigt rockermedlem blev i dag ved Retten i Roskilde dømt for hæleri af stjålne biler. Bilerne var klonede, dvs. forsynet med falske stelnumre og i flere tilfælde også falske udenlandske registreringsattester, der tilhørte tilsvarende biler – og efterfølgende indregistreret i Danmark.