Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. maj 2020

Københavns Politi forlænger tre ud af fire visitationszoner

De nuværende visitationszoner på Amager, Nørrebro og i Husum bliver forlænget indtil den 12. juni 2020 kl. 18. Visitationszonen på Frederiksberg bliver ikke forlænget

Det er fortsat vurderingen, at der er en eksisterende konflikt mellem to kriminelle grupperinger i København, og at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er brugt våben.

 

Derfor har politidirektør i København i dag, fredag den 29. maj 2020, besluttet at forlænge tre af de fire visitationszoner, der er etableret i Københavns Politikreds.

 

»Det er fortsat vurderingen, at der er en igangværende konflikt i Københavns Politikreds. Onsdag aften anholdt vi eksempelvis ni personer, der er sigtet for medvirken til tre drabsforsøg og flere tilfælde af ulovlig våbenbesiddelse som led i den verserende bandekonflikt. Tre af de nuværende visitationszoner forlænges derfor,« siger Poul Kjeldsen, politiinspektør og leder af efterforskningsenheden i Københavns Politi.

 

Den hidtidige visitationszone 2 på Frederiksberg forlænges ikke.

 

»Der har derimod ikke været hændelser i zone 2 på Frederiksberg, der kan begrunde en forlængelse af denne visitationszone,« siger Poul Kjeldsen.

 

Tre af visitationszonerne blev oprettet den 4. april på henholdsvis Frederiksberg, Nørrebro og i Husum. Den 8. april blev visitationszonen i Husum udvidet, og en yderligere zone blev etableret på Amager.

 

De tre visitationszoner, der i dag forlænges, omfatter følgende, geografisk afgrænsede områder:

 

Zone 1

Vestvolden - Frederikssundsvej - Kagså – banelegemet - Islevhusvej – Stenløsevej – Veksøvej – Husumvej – Kildebrøndevej – Åkandevej - Vestvolden.

 

Visitationszone1

 

Zone 3

Jagtvej – Fensmarkgade – Guldbergsgade – Fælledvej – Sankt Hans Gade – Sortedam Dossering – Peblinge Dossering – Baggesensgade – Wesselsgade – Korsgade – Thorupsgade – Ewaldsgade – Åboulevarden – Ågade – Jagtvej: 

 

Visitationszone3

 

Zone 4

Amagerbrogade – Øresundsvej – Amager Strandvej – Prags Boulevard – Uplandsgade – Vermlandsgade – Amagerbrogade: 

 

Visitationszone4

 

Formålet med visitationszonerne er at skabe tryghed for borgerne i områderne ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben.

For yderligere information, kontakt Poul Kjeldsen, politiinspektør og leder af efterforskningsenheden i Københavns Politi, på 5183 4045. 

 

Forlængelse af tre visitationszoner (pdf)

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

4. juli 2020

Københavns Politi

Stigning i vanvidsbilisme under Covid-19

De halvtomme gader har fristet flere til at køre såkaldt vanvidsbilisme. Halvanden gang så mange er taget i første halvdel af 2020 som i hele 2019, viser en ny opgørelse fra Københavns Politi.

2. juli 2020

Københavns Politi

Voldelige hændelser i nattelivet faldt med 90 procent under Covid-19-lukning

Lukningen af store dele af samfundet på grund af Covid-19 har medført et massivt fald i antallet af anmeldelser om voldelige hændelser i nattelivet i København.

1. juli 2020

Københavns Politi

Tre mænd idømt fængsel for organiseret distribution og handel med hash

I en større sag om organiseret hashhandel er en mand i dag idømt to år og tre måneders fængsel. To andre er i forvejen dømt i sagen.

Afvis cookies