Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. december 2021 13:44

Københavns Politi genoptager synlig Covid19-indsats

I dag træder en række nye restriktioner i kraft. Bl.a. lukker nattelivet midlertidigt og salg af alkohol mellem kl.24-05 forbydes. Københavns Politi vil i den kommende tid være ekstra synligt til stede for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Som en konsekvens af de seneste ugers stigende smittetal bliver der fra i dag indført flere nye restriktioner. Blandt andet lukkes nattelivet midlertidigt, restaurationer skal holde lukket mellem kl. 24-05 og i samme tidsrum forbydes salg af alkohol fra kiosker, butikker etc. 

Derfor vil Københavns Politi i den kommende tid omlægge vores nattelivsindsats, så patruljerne fokuserer på, at de nye restriktioner overholdes.  

»Vi vil i den kommende tid besøge barer, restaurationer, tankstationer og kiosker for at sikre, at alle kender de nye restriktioner og overholder dem,« siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

I første omgang vil patruljernes fokus være på dialog og vejledning om restriktionerne. 

»Vi har efterhånden stor erfaring på det her område fra de seneste perioder med øget smitte og deraf følgende restriktioner, og det har de erhvervsdrivende også. Dem har vi et godt samarbejde med og vores indtryk er, at langt de fleste gør sig umage for at overholde de gældende regler. Det forventer vi også, vil være tilfældet denne gang,« siger Peter Dahl. 

Læs mere om de gældende restriktioner her: https://coronasmitte.dk/nyt-fra-myndighederne/pressemoeder/stm-coronasituationen-i-danmark 

Restriktionerne gælder frem til den 6. januar 2022. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

25. maj 2023

Københavns Politi

Fængsel på livstid for landsforræderi

En 32-årig dansk statsborger blev i dag idømt livsvarigt fængsel blandt andet for landsforræderi ved at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien.

25. maj 2023

Københavns Politi

Anbringelsesdom for drab på kæreste

En 25-årig mand blev i dag idømt tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk behandlingsafdeling. Han har under sagen tilstået at have kvalt sin kæreste, som blev fundet i en bil i vandet ved Amager Strandpark.

16. maj 2023

Københavns Politi

Københavns Politi indfører kørselsforbud i nattelivszoner

Fra den 1. juni 2023 bliver ikke-nødvendig kørsel forbudt i nattetimerne på flere gader i nattelivszonerne. Borgere, der bor i nattelivszonerne, bliver ikke omfattet af forbuddet. Derudover ændres nattelivszonen i Vestergade, så den inkluderer mere af Nørregade samt et område ved Vester Voldgade.

Forslag