Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. april 2019

Københavns Politi indfører skærpet strafzone i dele af byen

Den skærpede strafzone gælder i de berørte områder og fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16.

Som følge af de seneste døgns uroligheder flere steder i hovedstaden indfører Københavns Politi nu skærpet strafzone i de berørte områder. 

Formålet er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger samt at genskabe trygheden i området. 

»Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visser former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Den skærpede strafzone gælder fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16. 

Baggrunden for indførelsen er de uroligheder, som udviklede sig på Nørrebro i kølvandet på en anmeldt demonstration søndag, og som siden spredte sig til andre dele af København. 

I forbindelse med afviklingen af demonstrationen på Blågårds Plads på Nørrebro opstod der uroligheder, som dels var rettet mod partileder Rasmus Paludan, og senere mod politiet. 

Der blev fyret fyrværkeri og kanonslag af rettet mod politiet, ligesom sten, cykler og løbehjul blev kastet mod polititjenestemand. 

Urostifterne begyndte herefter at maskere sig, rive stilladser ned og sætte ild til biler. Ildspåsættelser, hærværk og affyring af fyrværkeri rettet mod bl.a. politiet fortsatte resten af dagen og natten. 

23 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med urolighederne. 

 

Indførelse af skærpet strafzone 15. 4 2019

 

Kort 1

Kort 2

Kort 3

Kort 4

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

4. juli 2020

Københavns Politi

Stigning i vanvidsbilisme under Covid-19

De halvtomme gader har fristet flere til at køre såkaldt vanvidsbilisme. Halvanden gang så mange er taget i første halvdel af 2020 som i hele 2019, viser en ny opgørelse fra Københavns Politi.

2. juli 2020

Københavns Politi

Voldelige hændelser i nattelivet faldt med 90 procent under Covid-19-lukning

Lukningen af store dele af samfundet på grund af Covid-19 har medført et massivt fald i antallet af anmeldelser om voldelige hændelser i nattelivet i København.

1. juli 2020

Københavns Politi

Tre mænd idømt fængsel for organiseret distribution og handel med hash

I en større sag om organiseret hashhandel er en mand i dag idømt to år og tre måneders fængsel. To andre er i forvejen dømt i sagen.

Afvis cookies