Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. april 2019

Københavns Politi indfører skærpet strafzone i dele af byen

Den skærpede strafzone gælder i de berørte områder og fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16.

Som følge af de seneste døgns uroligheder flere steder i hovedstaden indfører Københavns Politi nu skærpet strafzone i de berørte områder. 

Formålet er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger samt at genskabe trygheden i området. 

»Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visser former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Den skærpede strafzone gælder fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16. 

Baggrunden for indførelsen er de uroligheder, som udviklede sig på Nørrebro i kølvandet på en anmeldt demonstration søndag, og som siden spredte sig til andre dele af København. 

I forbindelse med afviklingen af demonstrationen på Blågårds Plads på Nørrebro opstod der uroligheder, som dels var rettet mod partileder Rasmus Paludan, og senere mod politiet. 

Der blev fyret fyrværkeri og kanonslag af rettet mod politiet, ligesom sten, cykler og løbehjul blev kastet mod polititjenestemand. 

Urostifterne begyndte herefter at maskere sig, rive stilladser ned og sætte ild til biler. Ildspåsættelser, hærværk og affyring af fyrværkeri rettet mod bl.a. politiet fortsatte resten af dagen og natten. 

23 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med urolighederne. 

 

Indførelse af skærpet strafzone 15. 4 2019

 

Kort 1

Kort 2

Kort 3

Kort 4

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

17. april 2019

Københavns Politi

Status på situationen i København – indsatsen fortsætter

Københavns Politi fortsætter sin store tilstedeværelse for at sikre roen. Natten til onsdag har budt på flere brande, og politiet har frihedsberøvet en række personer.

16. april 2019

Københavns Politi

Midlertidigt forbud mod Stram Kurs’ demonstrationer i København

Københavns Politi har tirsdag givet Stram Kurs et midlertidigt forbud mod at demonstrere i København. Forbuddet gælder foreløbigt til tirsdag 23. april kl. 16.

16. april 2019

Københavns Politi

Stram Kurs får påbud mod at demonstrere i dele af København

Københavns Politi har tirsdag meddelt Stram Kurs, at partiet ikke kan afholde en anmeldt demonstration samme dag på Blågårds Plads samt i de fire områder, hvor der er indført skærpede strafzoner.

Nej tak til cookie