Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. april 2019

Københavns Politi indfører skærpet strafzone i dele af byen

Den skærpede strafzone gælder i de berørte områder og fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16.

Som følge af de seneste døgns uroligheder flere steder i hovedstaden indfører Københavns Politi nu skærpet strafzone i de berørte områder. 

Formålet er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger samt at genskabe trygheden i området. 

»Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visser former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Den skærpede strafzone gælder fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16. 

Baggrunden for indførelsen er de uroligheder, som udviklede sig på Nørrebro i kølvandet på en anmeldt demonstration søndag, og som siden spredte sig til andre dele af København. 

I forbindelse med afviklingen af demonstrationen på Blågårds Plads på Nørrebro opstod der uroligheder, som dels var rettet mod partileder Rasmus Paludan, og senere mod politiet. 

Der blev fyret fyrværkeri og kanonslag af rettet mod politiet, ligesom sten, cykler og løbehjul blev kastet mod polititjenestemand. 

Urostifterne begyndte herefter at maskere sig, rive stilladser ned og sætte ild til biler. Ildspåsættelser, hærværk og affyring af fyrværkeri rettet mod bl.a. politiet fortsatte resten af dagen og natten. 

23 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med urolighederne. 

 

Indførelse af skærpet strafzone 15. 4 2019

 

Kort 1

Kort 2

Kort 3

Kort 4

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

12. juni 2019

Københavns Politi

To personer sigtet for momssvig for over 52 millioner kroner

Efter længere tids efterforskning har afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi onsdag anholdt to mænd på 46 år og 28 år, som er sigtet for overtrædelse af moms- og skattelovgivningen.

28. maj 2019

Københavns Politi

Fire personer dømt i større sag om organiseret indsmugling og salg af større mængde kokain

Retten i Glostrup har i dag idømt to mænd henholdsvis ti og ni års fængsel for at have været del af en organisation, der i 2017 indsmuglede og solgte 12,6 kg kokain. De dømte er henholdsvis 39 og 26 år og er danske statsborgere. Organisationen har haft udgangspunkt i Herlev-området.

16. maj 2019

Københavns Politi

To personer anholdt for urolighederne på Nørrebro

Københavns Politi har i denne uge foretaget anholdelse af to mænd på hhv. 18 og 26 år, som er sigtet for at have deltaget i urolighederne omkring Blågårds Plads på Nørrebro søndag 14. april.

Afvis cookies