Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. april 2019 16:00

Københavns Politi indfører skærpet strafzone i dele af byen

Den skærpede strafzone gælder i de berørte områder og fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16.

Som følge af de seneste døgns uroligheder flere steder i hovedstaden indfører Københavns Politi nu skærpet strafzone i de berørte områder. 

Formålet er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger samt at genskabe trygheden i området. 

»Det er vores vurdering, at der er opstået et ekstraordinært kriminalitetsbillede i flere dele af Københavns Politikreds, som i væsentlig grad skaber utryghed for beboere og andre, der færdes i eller omkring de berørte områder. Som politimyndighed er det en af vores vigtigste opgaver at sikre orden, tryghed og sikkerhed for borgerne, og derfor indfører vi nu skærpet strafzone,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Oprettelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visser former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Den skærpede strafzone gælder fra 15. april 2019 kl. 16 til 23. april kl. 16. 

Baggrunden for indførelsen er de uroligheder, som udviklede sig på Nørrebro i kølvandet på en anmeldt demonstration søndag, og som siden spredte sig til andre dele af København. 

I forbindelse med afviklingen af demonstrationen på Blågårds Plads på Nørrebro opstod der uroligheder, som dels var rettet mod partileder Rasmus Paludan, og senere mod politiet. 

Der blev fyret fyrværkeri og kanonslag af rettet mod politiet, ligesom sten, cykler og løbehjul blev kastet mod polititjenestemand. 

Urostifterne begyndte herefter at maskere sig, rive stilladser ned og sætte ild til biler. Ildspåsættelser, hærværk og affyring af fyrværkeri rettet mod bl.a. politiet fortsatte resten af dagen og natten. 

23 personer er foreløbigt anholdt i forbindelse med urolighederne. 

 

Indførelse af skærpet strafzone 15. 4 2019

 

Kort 1

Kort 2

Kort 3

Kort 4

 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

5. marts 2021

Københavns Politi

Hel narkoorganisation fældet - idømt 108 års fængsel i alt

10 personer er idømt i alt 108 års fængsel for grov narkotikahandel og besiddelse af store mængder skydevåben med ammunition og lyddæmpere fordelt på flere steder på Fyn.

3. marts 2021

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet på Christiania igen

Det midlertidige opholdsforbud i Pusher Street og Green Light District forlænges frem til og med den 10. marts 2021.

2. marts 2021

Københavns Politi

Ni personer anholdt for forsøg på indsmugling af store mængder hård narkotika

Ved en større indsats koordineret imellem tyske toldmyndigheder og dansk politi blev ni personer mandag anholdt og sigtet for forsøg på indsmugling af 325 kilo kokain.