Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. marts 2019 12:06

Københavns Politi sigter 26-årig for tre drab

I forbindelse med efterforskningen af sag, hvor en 81-årig kvinde blev fundet dræbt i sit hjem i et boligkompleks på Østerbro, blev politiet af pårørende og beboere i boligkomplekset gjort opmærksom på andre mistænkelige hændelser og en bekymring for, at andre skulle have været udsat for lignende forbrydelser.

Denne bekymring har Københavns Politi efterforsket nærmere og kan nu oplyse, at der desværre foreløbigt kan konstateres mistænkelige omstændigheder omkring yderligere to dødsfald i samme boligkompleks. Det drejer sig om en 83-årig kvinde som afgik ved døden i år den 7. februar og en 80-årig mand, som afgik ved døden den 2. marts. 

Den 26-årige mand, som i weekenden blev sigtet for drab på den 81-årige kvinde fra Østerbro, er derfor i dag blevet sigtet for yderligere to drab. 

"Vi har i to tilfælde kunne konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter de pågældende personer er afgået ved døden. Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene," siger Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi. 

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov understreger, at Københavns Politi har sat massivt ind på efterforskningen:

"Det skaber forståeligt stor utryghed i området. Vi tager bekymringen meget alvorligt og har afholdt møde med beboerne. Samtidig har vi sat massivt ind med henblik på en bred efterforskning af de konkrete sager og andre mistænkelige hændelser i samme boligkompleks.  Vi vil gerne anmode beboere og pårørende fra området, som ikke allerede er i kontakt med politiet, om at kontakte os, hvis de har oplysninger om mistænkelig adfærd," siger han.

Sagen, hvor den 26-årige mand nu er sigtet for i alt tre drab, behandles for lukkede døre. 

Oplysninger til efterforskningen rettes til Københavns Politi på tlf. 1-1-4. 

Københavns Politi afholder et doorstep kl. 13 på Politigården (bagsiden), hvor der bliver mulighed for at høre om sagen og stille enkelte spørgsmål. Til stede er chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov og efterforskningsleder Brian Belling fra afdelingen for personfarlig kriminalitet.  
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

17. april 2024

Københavns Politi

Omfattende efterforskning af brandårsagen på Børsen

Københavns Politi har iværksat en omfattende efterforskning for at afdække brandårsagen på Børsen. Det er en kompliceret proces, og der kan gå flere måneder, før der kan foreligge svar.