Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

15. maj 2020 13:41

To personer dømt for besiddelse af 7,9 kilo kokain

Retten på Frederiksberg har i dag idømt en 70-årig mand syv års fængsel og en 28-årig mand tre år og seks måneders fængsel for at have opbevaret en større mængde kokain på en adresse i Københavns Nordvestkvarter med henblik på videreoverdragelse. Den 70-årige blev ligeledes udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

Sagen har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst, som den 8. august 2019 foretog ransagning på adressen i Københavns Nordvestkvarter og i den forbindelse anholdte den 70-årige, som var tilmeldt adressen.

Under ransagningen fandt politiet 7,9 kilo kokain, og en nærmere undersøgelse af emballagen til kokainen førte den 24. september 2019 til anholdelse af den 28-årige mand.

Retten på Frederiksberg har i dag fundet det bevist, at den 70-årige mand havde opbevaret 7,9 kilo kokain med henblik på videreoverdragelse, og at den 28-årige mand alene havde kendskab til opbevaring af cirka et kilo kokain på adressen. Der blev endvidere konfiskeret 134.000 kroner i kontanter, som blev fundet i forbindelse med ransagningerne hos de to domfældte.

De domfældte, som har været varetægtsfængslet under hele sagen, er fortsat fængslet efter dom. De har begge anket dommen til landsretten.

”Straffens længde afspejler, hvor alvorligt retten ser på grov narkotikakriminalitet. Det er med stor tilfredshed, at der på baggrund af et solidt efterforskningsarbejde af Særlig Efterforskning Øst nu er fjernet 7,9 kilo kokain fra de københavnske gader til en anslået værdi på mellem 3 – 4 millioner kroner på gadeplan,” siger senioranklager Danni Richter Larsen.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til senioranklager Danni Richter Larsen, Særlig Efterforskning Øst, telefonnummer 61 13 74 02.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

27. oktober 2021

Københavns Politi

Tænk dig om, hvis du har våbenlignende genstande med i det offentlige rum

Københavns Politi beder borgere være opmærksomme på, hvordan de agerer med våbenlignende effekter i det offentlige rum efter flere eksempler, hvor legetøjsvåben har skabt utryghed.

19. oktober 2021

Københavns Politi

31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering

Den 31-årige rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august.

18. oktober 2021

Københavns Politi

19-årig tiltalt for færdselsdrab på Borups Allé

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé natten til den 20. juni. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, er nu blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.