Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. september 2019

Københavns Politi indfører visitationszone

Efter en række episoder omhandlende to bandegrupperinger i flere politikredse indfører Københavns Politi en visitationszone på dele af Indre Nørrebro og i København NV.

Københavns Politi har i dag, mandag den 16. september, klokken 18.00 indført en visitationszone på dele af Indre Nørrebro og Nordvest. Den er gældende de næste 14 dage frem til mandag den 30. september klokken 12.00. 

”Vi opretter visitationszonen, da det er vurderet, at der er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger. Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj. Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben,” siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes. 

Visitationszonen i Københavns Politi strækker sig over det følgende område: Nørrebrogade – Fælledvej – Nørre Alle – Universitetsparken – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Tomsgårdsvej – Frederikssundsvej – Nordre Fasanvej – Hillerødgade  – Nørrebrogade. 

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben. 

Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har ligeledes indført visitationszoner. 

For yderligere oplysninger kontakt leder af Center for speciel efterforskning, politiinspektør Dannie Rise på 4024 1496.

 

Kort over visitationszone september 2019

Etablering af visitationszone

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

4. juli 2020

Københavns Politi

Stigning i vanvidsbilisme under Covid-19

De halvtomme gader har fristet flere til at køre såkaldt vanvidsbilisme. Halvanden gang så mange er taget i første halvdel af 2020 som i hele 2019, viser en ny opgørelse fra Københavns Politi.

2. juli 2020

Københavns Politi

Voldelige hændelser i nattelivet faldt med 90 procent under Covid-19-lukning

Lukningen af store dele af samfundet på grund af Covid-19 har medført et massivt fald i antallet af anmeldelser om voldelige hændelser i nattelivet i København.

1. juli 2020

Københavns Politi

Tre mænd idømt fængsel for organiseret distribution og handel med hash

I en større sag om organiseret hashhandel er en mand i dag idømt to år og tre måneders fængsel. To andre er i forvejen dømt i sagen.

Afvis cookies