Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Døgnrapport

18. marts 2020

Netdøgnrapport gældende 16.-18. marts 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns Politi døgnrapport fra mandag den 16. marts kl. 7 til onsdag den 18. marts kl. 7.

69 mand sigtet for butikstyveri i Søborg

Tirsdag den 17. marts kl. 10.35 kørte en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra byggemarked på Turbinevej i Søborg. Butikkens personale havde tilbageholdt en 69-årig mand, idet han havde stjålet en klud fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri. 

 

74-årig kvinde udsat for tyveri i Brøndby

En politipatrulje rykkede mandag den 16. marts kl. 15.30 ud til en anmeldelse om et tyveri netop sket på Horsedammen i Brøndby. En 74-årig kvinde havde fået stjålet sin taske fra sin rollator. To unge, maskerede mænd af mellemøstligt udseende løb fra stedet forbi kvinden, hvorfor disse mistænkes for at have taget kvindens taske på vejen. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

56-årig kvinde udsat for tyveri i Ishøj

En politipatrulje kørte mandag den 16. marts kl. 20.31 til en anmeldelse om et tyveri netop sket i Ishøj Bycenter. En 56-årig kvinde havde siddet på en bænk ved siden af en mørkhudet mand. Idet hun havde kigget væk, opdagede hun, at hendes mobiltelefon var væk, hvorfor manden mistænkes for at have stjålet den. Københavns Vestegns Politi efterforsker sagen og modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114. 

 

Undgå tyveri

Gem pung og nøgler i en lukket lomme (ikke i baglommen og ikke i rygsæklomme)
Brug evt. en pengekat eller et pengebælte under overtøjet
Gå med tasken på armen i stedet for i hånden – og sæt den ikke fra dig
Tag et net eller en plasticpose med på indkøb i stedet for tasken
Undgå store pengebeløb i din taske. Brug hævekort
Tag kun de hævekort med, som du skal bruge
Hold hånden for, når du indtaster din kode til dankort. Tyvene prøver at lure din kode af for at stjæle din pung bagefter

 

To mænd sigtet for indbrud i Taastrup

Onsdag den 18. marts kl. 00.53 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et indbrud netop sket i en forretning på Selsmosevej i Taastrup. Patruljen fik standset to mistænkte indbrudstyve – 36-årige mænd – som blev sigtet og anholdt for indbrud. De nægtede begge i øjeblikket. 

 

Indbrud i villa i Glostrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem onsdag den 11. marts kl. 16.00 og mandag den 16. marts kl. 17.20 på Hasselhaven i Glostrup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i lejlighed i Herlev

Mandag den 16. marts kl. 06.23 modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse om et indbrud i en lejlighed netop sket på Sennepshaven i Herlev. En dør var opbrudt, og diverse kontanter samt smykker var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra personbil i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en lyseblå Volvo personbil sket mellem mandag den 16. marts kl. 16.00 og tirsdag den 17. marts kl. 06.00 på Bispevangen i Ballerup. En rude var knust, og en GPS var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra personbil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Nissan Qashqai personbil sket mellem mandag den 16. marts kl. 19.00 og tirsdag den 17. marts kl. 07.30 på Tårnvej i Rødovre. En dør var opbrudt, og en pung var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Tyveri fra varebil i Bagsværd

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Renault Traffic varebil sket mellem fredag den 13. marts kl. 13.00 og mandag den 16. marts kl. 08.00 på Buddinge Hovedgade i Bagsværd. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Glostrup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en Ford Transit Custom Van sket mellem søndag den 15. marts kl. 00.00 og mandag den 16. marts kl. 10.00 på Egeskoven i Glostrup. En dør var opbrudt, og diverse værktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

24-årig kvinde sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby

Tirsdag den 17. marts kl. 17.45 standsede en politipatrulje en 24-årig kvindelig bilist på Gillesager i Brøndby. Kvinden havde ikke kørekort, hvorfor hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Hun erkendte i øjeblikket.

 

26-årig kvinde sigtet for kørsel uden førerret i Vallensbæk Strand

Tirsdag den 17. marts kl. 16.38 standsede en politipatrulje en 26-årig kvindelig bilist på Selsøvej i Vallensbæk Strand. Kvinden havde kørselsforbud, hvorfor hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Hun erkendte i øjeblikket.

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf.

 

25-årig mand sigtet for spirituskørsel i Hedehusene

Mandag den 16. marts kl. 17.38 standsede en politipatrulje en 25-årig mandlig bilist på Holbækmotorvejen ved Hedehusene. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede sigtelsen i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

 

19-årig mand sigtet for narkokørsel i Vallensbæk

Tirsdag den 17. marts kl. 21.57 standsede en politipatrulje en 19-årig mandlig bilist på Idræts Alle i Vallensbæk. Manden blev skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

Flere døgnrapporter

8. april 2020

Københavns Vestegns Politi

Netdøgnrapport gældende 6.-8. april 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns Politi døgnrapport fra mandag den 6. april kl. 7 til onsdag den 8. april kl. 7.

5. april 2020

Københavns Vestegns Politi

Netdøgnrapport gældende 3.-5. april 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns Politi døgnrapport fra fredag den 3. april kl. 7 til søndag den 5. april kl. 7.

3. april 2020

Københavns Vestegns Politi

Netdøgnrapport gældende 1.-3. april 2020

Udvalgte hændelser fra Københavns Vestegns politi døgnrapport fra onsdag den 1. april kl. 7 til fredag den 3. april kl. 7.

Afvis cookies