Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

5. august 2020 16:58

17-årig idømt 3 1/2 års fængsel for voldtægt

Retten i Glostrup har her til eftermiddag dømt en 17-årig for voldtægt begået i maj i Taastrup. Han blev samtidig idømt en advarsel om udvisning.

Københavns Vestegns Politi

Den 17-årige var tiltalt for at have begået en overfaldsvoldtægt på en 31-årig kvinde, som han mødte tilfældigt natten til den 31. maj på Taastrupgårdsvej i Taastrup. Den nu dømte blev hurtigt identificeret, blev varetægtsfængslet den 5. juni og er altså nu lidt mere end to måneder efter voldtægten, blevet idømt tre et halvt års fængsel.
”Når gerningsmanden så relativt hurtigt kunne pågribes, så skyldes det især dedikeret arbejde hos Lokalpolitiet, hvor det gode lokalkendskab endnu gang viste sin styrke,” siger anklager Søren Yde Halse, som udtrykker tilfredshed med dommen – ikke mindst set i lyset af gerningsmanden unge alder.
Anklagemyndigheden procederede for at den 17-årige skulle udvises af Danmark. Retten i Glostrup vurderede dog, at der ikke var grundlag for en ubetinget udvisning, men alene en advarsel. 

Den dømte ankede med det samme dommen.

 

Pressekontakt:

Anklager Søren Yde Halse - 51283087
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.

17. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Seks anholdt for frihedsberøvelse og afpresning

Søndag eftermiddag og aften er seks personer anholdt og sigtet for hver deres rolle i en straffesag, hvor en mand blev frihedsberøvet lørdag aften og udsat for vold. Hans familie blev forsøgt afpresset for penge.