Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

10. september 2020 13:50

Alvorlige sigtelser mod arrangører af ulovligt gaderæs

Der er straffesager på vej mod tre mænd for deres rolle i afviklingen af et ulovligt gaderæs på offentlig vej på Avedøre Holme fredag aften den 4. september.

Lasermåling - fartkontrol, færdselspolitiet, Københavns Vestegns Politi

Sigtelserne mod de tre er resultatet af en færdselspolitiaktion rettet mod dem, som står bag organiseringen af de tilbagevendende arrangementer med afvikling af ulovligt gaderæs med kapkørsel på offentlige veje.

Sent fredag aften kørte mange biler og motorcykler til Avedøre Holme, hvor 'arrangører' ifølge færdselspolitiet havde opmålt og afmærket en 200 meter lang bane med 'start'- og 'mål'-linjer.

Mens 'spottere' i området holdt udkig efter politiet, linede andre biler og motorcykler op to og to, hvorefter en mand - en såkaldt 'starter' - kaldte dem frem til startlinjen og gav tegn til start, og dernæst kørte køretøjerne om kap dør-om-dør mellem tilskuerrækkerne:

"Færdselssikkerheden er efter vores vurdering sat helt over styr, når man for fuld gas accelerer i fuld fart mellem mennesker - det bliver tilfældigheder, som afgør, om det ender fatalt eller ej," siger leder af færdselspolitiet, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi.

Politiet skred ind og rejste sigtelser mod en 'starter' på 22 år fra Nordsjælland og to politispottere på 24 og 27 år fra hhv. Midtsjælland og Nordsjælland.

De er konkret sigtet for at medvirke til kapkørsel, fartoverskridelser og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden ifølge bestemmelser i færdselsloven og straffeloven.

Straffesagerne overgår til juridisk vurdering i anklagemyndigheden, hvorefter der tages stilling til det videre retlige efterspil og tiltalerejsning.

Ifølge retspraksis kan en dom for den type overtrædelser medføre fængselsstraf.

Fortsat fokus på arrangører

I forbindelse med motorinteresseredes spontane møder på parkeringspladser rundt om i politikredsen samme aften rejste politiet sigtelser for høj fart mod otte bilister, der nu står til frakendelser af førerretten, mens fire andre kan se frem til et klip i kørekortet.

Københavns Vestegns Politi har tidligere rejst tiltale mod deltagere i kapkørsler og beslaglagt deres biler, som reglerne giver mulighed for:

"Under disse arrangementer - eller i periferien af dem - har vi før taget kørekort og biler efter grove fartovertrædelser blandt deltagerne - men nu har vi identificeret nogle af de ellers anonyme arrangører bag disse ulovlige gaderæs, og dem kommer vi også til at have opmærksomheden rettet imod fremover," siger Claus Stoltenberg.

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.

19. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

6 måneders fængsel for deling af intime billeder

34-årig mand fra Rødovre idømt fængsel for omfattende deling af intime billeder på hjemmeside.