Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

5. marts 2021 14:35

Dømt for vanvidskørsel

29-årig mand idømt 6 måneders fængsel for blandt at have kørt mod færdselsretningen, da han forsøgte at køre fra politiet.

Københavns Vestegns Politi

Manden forsøgte at køre fra politiet i januar. Biljagten strakte sig fra Rødovre via Motorring 4 og Frederikssundsmotorvejen. Undervejs kørte den 29-årige over for rødt flere gange og var blandt andet tiltalt for at have bragt andres liv i fare, da han kørt med op mod 170 km/t i timen på motorvejen mod færdselsretningen.
”Heldigvis kom ingen til skade – men det var bestemt ikke den nu dømtes skyld. At køre så vanvittigt, skal straffes markant - og det er også hvad der er sket i denne sag, hvor manden er blevet dømt efter anklageskriftet i fuldt omfang”, siger anklageren i sagen, Liv Amnitsbøl, som vurderer at politiets ageren under eftersættelsen, var medvirkende til, at det ikke gik galt.

Bragt til standsning på motorvejen

Eftersættelsen stoppede, da politiet fik manden bragt til standsning på Frederikssundmotorvejen ved Harrestrup. I forbindelse med sagen, var manden i besiddelse af en ulovlig kniv for 5. gang, og det blev han også dømt for. Han blev samtidig frakendt kørekortet i tre år. 

Den dømte tog betænkning i forhold til dommen.

Straffen for vanvidsbilisme er netop skærpet per den 1. marts 2021 – så sagen her er ikke omfattet af strafskærpelsen.

 

Pressekontakt:

Anklagerfuldmægtig Liv Amnitsbøl via pressetelefon 40263704.
 

Flere nyheder

14. april 2021

Københavns Vestegns Politi

Nye nærpolitienheder i Høje Gladsaxe og Ishøj Bycenter

Det er nu besluttet, at de nye nærpolitienheder i Gladsaxe og Ishøj kommer til at ligge i boligkvarteret Høje Gladsaxe og i Bycentret i Ishøj i tæt tilknytning til boligområdet Vildtbanegård.

14. april 2021

Københavns Vestegns Politi

To mænd fængslet for brand mod testcenter

Retten i Glostrup har netop varetægtsfængslet to mænd på 49 og 51 år, som politiet sætter i forbindelse med forsætlig brandstiftelse – blandt andet mod et Covid-19 testcenter i Ballerup.

6. april 2021

Københavns Vestegns Politi

Særligt corona-tilsyn i Ishøj, Brøndby og Gladsaxe

I de tre kommuner må liberale erhverv ikke genåben som i resten af politikredsen