Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

21. august 2019

Forhindrer kriminalitet i dit område

At hindre kriminalitet effektivt kræver et tæt samarbejde mellem alle aktører i samfundet – fx skoler, socialforvaltninger, psykiatri, forældre, kriminalforsorg, boligforeninger, idrætsklubber, politi og andre.

Politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi

Politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi Foto: Københavns Vestegns Politi

Det er en af vores kerneopgaver at forebygge kriminalitet hele tiden, og det gør vi aktivt hver eneste dag – lige fra patruljer i trafikken til undervisning på skoler og lokalbetjente i boligområder. 
 
Men også i kulissen arbejder vi vedvarende sammen med andre i samfundet for skabe tryghed og standse kriminalitet i din by.
 
Her spiller Lokalrådet en vigtig rolle, for det er her, at ledere fra lokalpoliti og kommune tilrettelægger det kriminalpræventive samarbejde i lokalområdet.
 
Det sker i alle kommuner på Vestegnen:
 
"Lokalrådet sikrer, at politi og kommune er på forkant, handler hurtigt og at fælles initiativer sker inden for de muligheder og regler, vi arbejder under – hvad enten det handler om børn, misbrug eller utryghed. Det er her, vi koordinerer vores indsatser, sætter samlet ind og løser lokale problemer i fællesskab til glæde for den enkelte borger og for samfundet som helhed," siger chefen for lokalpolitiet hos Københavns Vestegns Politi politiinspektør Allan Nyring.

Det kan fx være unge, som skaber utryghed for andre i et område, handel med narkotika eller en negativ kriminalitetsudvikling. Andre fra lokalområdet kan også deltage i et lokalrådsmøde – fx foreninger eller klubber, hvis en løsning kræver det.
 

Åbent lokalrådsmøde

Som noget ret nyt er Københavns Vestegns Politi begyndt at holde store ’åbne lokalrådsmøder’, hvor alle gode kræfter i et lokalområde inviteres til en udvidet information om et lokalt problem, hører om kommunens og politiets syn på sagen og håndteringen af det og selv kan bidrage med løsningsforslag. 
 
"Vi har ret gode erfaringer med åbne lokalrådsmøder, vi får god feedback fra dem, der bor og arbejder i området, og vi oplever, at det øger trygheden blandt dem. Desuden får vi gode input fra en bredere skare af beboere, handlende og foreninger, og så får vi mulighed for at betrygge dem i, at vi håndterer situationen," siger Allan Nyring.
 
Intensionen er, at kommune og politi inviterer til et åbent lokalrådsmøde, hvis en hændelse eller negativ udvikling kræver det. 

--

Her - på vores Facebook - kan du se en film, hvor en lokalpolitileder fortæller, hvordan vi arbejder med at hindre kriminalitet, hvor du bor.
 
--
 
Se også vores opslag om, hvordan en lokalbetjent arbejder i sit lokalområde.

Og tidligere opslag om Kredsrådet, hvor borgmestrene på Vestegnen sætter retning for det kriminalpræventive arbejde sammen med politidirektøren.

Pressekontakt

E-mail: kbhv-presse@politi.dk
Telefon: 4026 3704

 

Akutte pressehenvendelser uden for almindelig arbejdstid rettes til vagtchefen via hovednummer 4386 1448.

Flere nyheder

16. september 2019

Københavns Vestegns Politi

Visitationszone i dele af Ishøj

På baggrund af søndagens skyderi i Ishøj har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Ishøj fra i dag mandag den 16. september 2019 kl. 18 til mandag den 30. september 2019 kl. 18.

16. september 2019

Københavns Vestegns Politi

Efterforskning og genetablering af tryghed efter skyderi i Ishøj

Københavns Vestegns Politi er massivt tilstede ved Gildbrovej i Ishøj for at efterforske søndagens skyderi og for at genetablere trygheden.

9. september 2019

Københavns Vestegns Politi

Nu koster håndholdt mobil klip i kørekortet

Fra i morgen - tirsdag den 10. september 2019 – udløser det et klip i kørekortet at betjene håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Afvis cookies