Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

21. august 2019

Forhindrer kriminalitet i dit område

At hindre kriminalitet effektivt kræver et tæt samarbejde mellem alle aktører i samfundet – fx skoler, socialforvaltninger, psykiatri, forældre, kriminalforsorg, boligforeninger, idrætsklubber, politi og andre.

Politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi

Politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi Foto: Københavns Vestegns Politi

Det er en af vores kerneopgaver at forebygge kriminalitet hele tiden, og det gør vi aktivt hver eneste dag – lige fra patruljer i trafikken til undervisning på skoler og lokalbetjente i boligområder. 
 
Men også i kulissen arbejder vi vedvarende sammen med andre i samfundet for skabe tryghed og standse kriminalitet i din by.
 
Her spiller Lokalrådet en vigtig rolle, for det er her, at ledere fra lokalpoliti og kommune tilrettelægger det kriminalpræventive samarbejde i lokalområdet.
 
Det sker i alle kommuner på Vestegnen:
 
"Lokalrådet sikrer, at politi og kommune er på forkant, handler hurtigt og at fælles initiativer sker inden for de muligheder og regler, vi arbejder under – hvad enten det handler om børn, misbrug eller utryghed. Det er her, vi koordinerer vores indsatser, sætter samlet ind og løser lokale problemer i fællesskab til glæde for den enkelte borger og for samfundet som helhed," siger chefen for lokalpolitiet hos Københavns Vestegns Politi politiinspektør Allan Nyring.

Det kan fx være unge, som skaber utryghed for andre i et område, handel med narkotika eller en negativ kriminalitetsudvikling. Andre fra lokalområdet kan også deltage i et lokalrådsmøde – fx foreninger eller klubber, hvis en løsning kræver det.
 

Åbent lokalrådsmøde

Som noget ret nyt er Københavns Vestegns Politi begyndt at holde store ’åbne lokalrådsmøder’, hvor alle gode kræfter i et lokalområde inviteres til en udvidet information om et lokalt problem, hører om kommunens og politiets syn på sagen og håndteringen af det og selv kan bidrage med løsningsforslag. 
 
"Vi har ret gode erfaringer med åbne lokalrådsmøder, vi får god feedback fra dem, der bor og arbejder i området, og vi oplever, at det øger trygheden blandt dem. Desuden får vi gode input fra en bredere skare af beboere, handlende og foreninger, og så får vi mulighed for at betrygge dem i, at vi håndterer situationen," siger Allan Nyring.
 
Intensionen er, at kommune og politi inviterer til et åbent lokalrådsmøde, hvis en hændelse eller negativ udvikling kræver det. 

--

Her - på vores Facebook - kan du se en film, hvor en lokalpolitileder fortæller, hvordan vi arbejder med at hindre kriminalitet, hvor du bor.
 
--
 
Se også vores opslag om, hvordan en lokalbetjent arbejder i sit lokalområde.

Og tidligere opslag om Kredsrådet, hvor borgmestrene på Vestegnen sætter retning for det kriminalpræventive arbejde sammen med politidirektøren.

Flere nyheder

14. februar 2020

Københavns Vestegns Politi

Anklagemyndigheden har rejst tiltale for dobbeltdrab i Herlev

Efter omfattende efterforskning hos Central Efterforskning under Københavns Vestegns Politi, har anklagemyndigheden nu rejst tiltale for dobbeltdrab mod fem unge svenske bandemedlemmer. De er tiltalt for at dræbe to rivaliserende svenske bandemedlemmer i Sennepshaven i Herlev den 25. juni 2019

24. januar 2020

Københavns Vestegns Politi

Fængsel til digital børnelokker

En 27-årig mand fra Aarhus-området er i dag idømt et års fængsel ved Retten i Glostrup for børnepornografi og for at krænke syv mindreårige pigers blufærdighed via internettjenester.

24. januar 2020

Københavns Vestegns Politi

Far og mor dømt for at dræbe spædbarn

Retten i Glostrup kendte i går forældre skyldige i at forårsage deres nyfødte datters død.

Afvis cookies