Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

9. januar 2020 14:42

Ung mand anholdt for at udgive sig for at være politimand og begå tricktyveri

Københavns Vestegns Politi har i dag anholdt en 18-årig mand, som har udgivet sig for at være politimand og i den forbindelse franarret et kreditkort fra en ældre mand i Herlev

Københavns Vestegns Politi

Københavns Vestegns Politi blev tidligere i dag kontaktet af en ældre mand, som oplyste, at han havde givet sit kontokort til en yngre mand, som havde udgivet sig for at være politimand. Det stod hurtigt klart, at der var tale om tricktyveri og der blev derfor sendt en patruljevogn ud til den ældre mand i Herlev. Mens politiet var tilstede i mandens lejlighed, vendte den unge mand tilbage og her blev han anholdt.

Brugte visitkort

Det viste sig, at den 18-årige havde udgivet sig for at være politimand, ved at vise et visitkort, den unge mand havde modtaget i anden forbindelse fra en politimand. Det viste sig også, at der var blevet hævet et større kontantbeløb på den ældre mands kreditkort.
”Sagen her understeger, hvorfor man altid skal bede om at se legitimation, når man bliver kontaktet af politiet - og et visitkort er ikke legitimation. Alle politiansatte har et politiskilt og det skal man bede om at se, siger politikommissær Carsten Knudsen, som roser den ældre mand for at kontakte politiet, da han kommer i tvivl.
”For man kan altid ringe 114, hvis man er i tvivl om personen der har henvendt sig, vitterlig er politimand. Det kan vi meget hurtigt afklare," forklarer politikommissæren. 

Gode råd 

For at undgå tricktyveri, er der er en række gode råd man altid bør følge, hvis man bliver kontaktet af politiet eller andre myndighedspersoner:

*Bed altid om at se legitimation
*Ring til politiet, hvis du er i tvivl
*Vær opmærksom på, at politiet aldrig vil bede dig om at udlevere dit kreditkort

 

Fremstilles i morgen

Den 18-årige vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Glostrup.

Pressekontakt:

Leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet, politikommissær Carsten Knudsen - 61120458
 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.