Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

28. april 2020 13:54

Flere corona-relaterede tricktyverier på Vestegnen

Københavns Vestegns Politi efterforsker lige nu flere sager om tricktyveri, hvor gerningspersonerne har skaffet adgang til ældre borgeres bolig ved at påstå, at de skulle gøre ekstra rent ol. af hensyn til corona-smitte

Patruljebil, Københavns Vestegns Politi

De seneste 11 dage har Københavns Vestegns Politi modtaget anmeldelse om tre tricktyverier og et forsøg med relation til corona-situationen - senest har der været flere episoder i weekenden.

”At bruge corona-situationen til at få adgang til ældres bolig, er noget vi ser på med stor alvor. Der er grund til opmærksomhed - både blandt de ældre, men også hos deres pårørende, som vi opfordrer til at tale med deres ældre familiemedlemmer om episoderne, siger politikommissær Tue Lauenblad.

Ring til politiet, hvis du er i tvivl

Tricktyvene kontakter ofte den ældre på bopælen under henvisning til at skulle ind og gøre ekstra rent, spritte af eller hjælpe med værnemidler. Når tricktyvene er kommet ind på bopælen, har en person talt med den ældre, mens en anden har stjålet værdier. Det er sket den 18. april i Brøndby, 23. april i Glostrup og 25. april i Hedehusene. Den 25. april var der ligeledes et forsøg på tricktyveri i Hedehusene, som blev afværget.

”Vi opfordrer til, at man alene lukker fremmede ind i sit hjem, hvis de kan fremvise gyldig legitimation. Hvis man er i tvivl om, hvem man står over for, kan man altid ringe til politiet. Så kan vi – evt. i samarbejde med kommunen – afklare om alt er i orden, siger Tue Lauenblad.

Selv om efterforskning i sagerne umiddelbart peger på, at flere forskellige personer står bag, kan Københavns Vestegns Politi ikke udelukke, at det er den samme personkreds, der står bag de fire sager.

Pressekontakt:
Politikommissær Tue Lauenblad – 51324658

Flere nyheder

17. januar 2021

Københavns Vestegns Politi

Mistænkelig genstand uskadeliggjort

De evakuerede borgere i området omkring Gyngemose Parkvej i Gladsaxe er nu i gang med at vende tilbage til deres boliger. Sideløbende fortsætter efterforskningen

16. januar 2021

Københavns Vestegns Politi

Evakuering i forbindelse med mistænkelig genstand i Gladsaxe

Københavns Vestegns Politi er fortsat igang med at undersøge en mistænkelig genstand på Gyngemose Parkvej i Gladsaxe.

16. januar 2021

Københavns Vestegns Politi

56-årig mand anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Manden bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup