Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Efterlysning

7. september 2020 15:22

Audi efterlyses i forbindelse med indbrud i varebiler

Håndværkerbiler, der holder parkeret for natten, frister fortsat kriminelle. De seneste to uger har Midt- og Vestjyllands Politi haft 43 indbrud i varebiler. I forbindelse med efterforskningen har særligt en Audi A6 vist sig interessant og efterlyses derfor nu.

Audi A6 Allroad model 2006 som den, der efterlyses

Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

De seneste to uger har der været 79 tyverier fra varebiler i Jylland. De 43 er sket i Midt- og Vestjyllands politikreds. Oftest er der forsvundet værktøj for mellem 30.000 og 50.000 kroner.

 

Mørk Audi med grå skærmkanter efterlyses

Efterforskerne hos Midt- og Vestjyllands Politi leder nu efter en mørk Audi A6 Allroad model 2006 magen til den på billedet – altså en bil, der er grå omkring skærmkanter og på kofangeren.
Audien sættes i forbindelse med tyveri fra en varebil i Roslev i begyndelsen af sidste uge. Tyveriet skete natten til tirsdag den 1. september 2020 klokken 03:42. Samme bil forbindes til et indbrud i en varebil i Stoholm natten til torsdag den 3 september klokken 03:56. En Audi A6 Allroad model 2006 sås også tidligere på sommeren – den 12. juni - begå tyveri fra en bil i Varde. Audien kan have danske eller udenlandske nummerplader på. Fælles for tyverierne er, at der er set to mænd.

 

Organiserede kriminelle bagmænd

Det er Midt- og Vestjyllands Politis vurdering, at det er organiserede kriminelle, der står bag en stor del af indbruddene i varebiler. ”Vi oplevede et lignende raid i uge 25 og 26 med samme fremgangsmåde”, fortæller politikommissær Poul Fink fra Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskning og fortsætter: ”Og så er gerningsmændene meget mobile og bevæger sig fra by til by på langs og tværs af Jylland og Fyn”. Gerningsmændene til den seneste stribe indbrud har typisk lavet et lille hul omkring låsen, så de ad den vej har kunnet påvirke låsemekanismen. Indbruddene sker oftest i de sene aftentimer og om natten.

 

Kontakt politiet på telefon 114

Midt- og Vestjyllands Politi vil meget gerne høre fra folk, der kan hjælpe politiet på sporet af den mørke Audi. Det kan for eksempel være, at man ser den parkeret ved et sommerhus eller lignende.
Midt og Vestjyllands Politi beder også folk ringe, hvis de observerer noget mistænkeligt omkring parkerede varebiler. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Gode råd til hådværkere

Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer håndværkere til at være opmærksomme på, hvor de parkerer deres biler, og hvor nem adgang kriminelle har til dem. Midt- og Vestjyllands Politi har følgende gode råd, der kan mindske risikoen for at blive offer for værktøjstyvene:

• Undgå så vidt muligt at efterlade særligt værdifuldt værktøj/måleudstyr i varevognen
• Sørg for at mærke dyrt værktøj/måleudstyr, hvis det alligevel efterlades i varevognen
• Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen
• Installer bilalarm
• Parker varevognen, så den ikke er synlig fra vejen
• Undgå at efterlade varevognen på øde, mørke steder uden trafik
• Parker varevognen med skydedøren ind mod en mur, eller gør det på anden vis besværligt at komme til varevognens side- og bagdøre.
• Sæt videoovervågning op og/eller lys, som tænder ved hjælp af bevægelsescensorer.

 

Særligt til pressen:

For yderligere spørgsmål kan pressen kontakte politikommissær Poul Fink: 2979 5526

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere efterlysninger

23. september 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Efterlysning af formodet gerningsmand til hjemmerøveri i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at identificere en mand, der er mistænkt for et hjemmerøveri i Viborg den 6. september 2020.

22. september 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Efterlysning af gerningsmand til røveri i Engesvang

Lørdag den 19. september var Min Købmand i Engesvang udsat for røveri. Midt- og Vestjyllands Politi beder nu offentligheden om hjælp til at identificere gerningsmanden og offentliggør derfor billeder fra overvågningen på stedet.

10. august 2020

Midt- og Vestjyllands Politi

Efterlysning af savnet polak

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser en 33-årig polak, der sidst er set i Videbæk den 18. juli 2020.