Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

30. juni 2022 15:27

43-årig mand dømt for voldtægtsforsøg i Nørre Nissum

Fem års fængsel og permanent udvisning af Danmark. Sådan lød straffen til en 43-årig mand, da han i dag blev dømt for voldtægtsforsøg i Nørre Nissum.

Søndag den 29. august 2021 blev en 65-årig kvinde skubbet ind på en mark, da hun kom gående ad Gudumvej i Nørre Nissum. Kvinden blev udsat for voldtægtsforsøg, men gjorde modstand, og det lykkedes hende at stikke af. Cirka to timer senere blev den nu 43-årige mand anholdt som mistænkt i sagen.

I dag, den 30. juni 2022, modtog gerningsmanden sin dom. Den 43-årige mand blev dømt for forsøg på voldtægt og for at have overtrådt et indrejseforbud, han i forvejen var idømt i en anden sag. Manden skal derfor fem i fængsel og er herefter permanent udvist fra Danmark.

”Det var en meget alvorlig sag og med en tilsvarende streng straf. For man skal selvfølgelig kunne gå en tur en søndag eftermiddag, uden at frygte overfald og voldtægt. Jeg er særligt imponeret over den forurettedes evne til at kæmpe imod sin overfaldsmand, idet hun lykkedes med at modsætte sig voldtægtsforsøget. Det var særligt rørende at høre om”, siger anklagerfuldmægtig Emil Nyborg, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Manden modtog dommen på fem års fængsel og står efter sin afsoning til permanent udvisning af Danmark.

Sagen har været behandlet som en nævningesag over fire dage ved retten i Holstebro.

 

Særligt til pressen

Ved flere spørgsmål kan Emil Nyborg, anklagerfuldmægtig, anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi, kontaktes på telefon 4084 6318.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Sag om racisme-vittigheder kommer for retten efter påske

En 28-årig mand fra Holstebro skal den 3. april for retten tiltalt for at have overtrådt straffelovens racismeparagraf ved at drive to hjemmesider med udtalelser, der forhåner grupper af personer på grund af blandt andet deres race eller hudfarve.

22. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Fem mænd tiltalt for drab og frihedsberøvelse på kutter

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod fem mænd i alderen 29 til 42 år. Mændene er tiltalt for i januar sidste år at have dræbt en 41-årig mand ombord på en kutter i Nordsøen.

21. marts 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Skyderi i Herning: 20-årig anholdt

En af tre mistænke gerningsmænd er nu anholdt efter et voldeligt opgør i Herning onsdag aften.