Den mobile politistation kommer til Silkeborg
Den mobile politistation besøger Silkeborg den 27. marts, hvor Midt- og Vestjyllands Politi vil give borgere gode råd om indbrudssikring.
Tirsdag d. 27. marts vil den nye mobile politistation i Midt- og Vestjyllands Politi komme til Silkeborg. Fra kl. 9.30-12.30 vil den mobile politistation være til stede ved Føtex, Nørrevænget 47A, 8600 Silkeborg, og fra kl. 13.30-16.30 ved Rema1000, Balle Torv 1, 8600 Silkeborg.
Midt- og Vestjyllands Politi vil være i Silkeborg for at tale med borgerne i området om, hvordan de kan sikre sig bedre mod indbrud. Baggrunden for besøget er, at Silkeborg i en periode har været ramt af flere indbrud. I samarbejde med borgerne ønsker politiet at gøre en målrettet indsats for at minimere risikoen for at få ”ubudne gæster”.
Stigningen i indbrudstallet i Silkeborg står i kontrast til, at Midt- og Vestjyllands Politi samlet set i 2017 registrerede et rekordlavt antal indbrud – et resultat, som politiet formoder bl.a. hænger sammen udbredelsen af forebyggelsestiltag såsom nabohjælp, DNA-mærkning og sikring af huse.
Nabohjælp giver tryghed og forebygger indrud
Indbrudstyve ønsker ikke at blive bemærket og undgår bevidst kontakt til beboere i området, fordi det kan øge risikoen for at blive genkendt. Undersøgelser fra udlandet viser, at aktiv nabohjælp kan nedbringe risikoen for indbrud med op til 26%. Herudover viser erfaringer, at et fællesskab med vejens andre beboer kan være med til at skabe tryghed i nærområdet. Hvis en gruppe naboer aktivt anvender nabohjælp og er gået sammen om at forebygge indbrud,er det en god idé at systematisere indsatsen ved hjælp af den officielle nabohjælpsordning. Det gør indsatsen mere synlig – og dermed mere effektiv.
DNA-mærkning
DNA-mærkning foretages med en syntetisk væske, som kan påføres dine værdigenstande. Væsken indeholder nogle mikroprikker, som danner en unik DNA-kode. Væsken med DNA bliver synlig under UV-lys, og herefter kan koden aflæses ved hjælp af et mikroskop. Mærkede effekter er sværere at afsætte og derfor ikke så attraktive af stjæle. Et forsøg i Syd- og Sønderjyllands Politi har vist, at indbrud i husstande med DNA-mærkning faldt med 38%.
Som borger kan du tilmelde den unikke DNA-kode i en database, hvor du registrerer de værdigenstande, der har fået påført væsken. Når du køber DNA-mærkning, modtager du også særlige advarselsmærkater, som kan påføres på de mærkede genstande samt på vinduer og postkasser.
Kom og hils på
Kom og se den mobile politistation og bliv samtidig klogere på, hvordan du med få midler sikre dig bedre mod indbrud.For yderligere vejledning er man velkommen til at rette henvendelse til: Vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen, 7258 3088.
Med venlig hilsen
Midt- og Vestjyllands Politi
Det Kriminalpræventive Sekretariat
mvjyl-dks@politi.dk