Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. februar 2021 18:32

En mand varetægtsfængslet for snyd med COVID-19 støttemidler

Efter en ransagning på tre adresser i Herning og Ikast er en mand blevet anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for socialt bedrageri begået i forbindelse med den midlertidige lønkompensationsordning til virksomheder i økonomisk krise som følge af COVID-19. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog den 22. december en anmeldelse fra Erhvervsstyrelsen mod en virksomhed i Herning om mulig overtrædelse af bekendtgørelsen om midlertidig lønkompensationsordning til virksomheder i økonomisk krise som følge af COVID-19. Den indledende efterforskning i sagen førte i dag til, at tre adresser i Herning og Ikast blev ransaget og at en 31-årig mand blev anholdt.

 

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens §289a om socialt bedrageri ved at have givet urigtige og vildledende oplysninger til Erhvervsstyrelsen i forbindelse med ansøgning om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger m.m. som følge af COVID-19. Der er ansøgt om 1,6 millioner kroner, hvoraf der er udbetalt ca. 600.000 kroner. Den sigtede blev varetægtsfængslet i fire uger.

 

”Hjælpepakkerne til de virksomheder, der er kommet i økonomisk krise på grund af COVID-19 er jo etableret for at hjælpe de pågældende virksomheder. Det er klart, at politiet ser med alvor på anmeldelser om snyd med disse hjælpepakker, hvilket også understøttes af den strafskærpelse, som Folketinget indførte i april 2020, der kan medføre en firdobling af straffen”, fortæller specialanklager Bolette Nørbjerg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Den videre efterforskning i sagen skal klarlægge, om der er grundlag for at rejse tiltale mod en eller flere personer i sagen. Af hensyn til netop efterforskningen skete grundlovsforhøret for lukkede døre og Midt- og Vestjyllands Politi har derfor ikke yderligere oplysninger i sagen.


Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

15. april 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Nærpolitistation kommer til at ligge i Struer by

Arbejdet med placeringen af den nye nærpolitistation i Struer Kommune er godt på vej. Politidirektøren forventer sammen med borgmester Niels Viggo Lynghøj at kunne præsentere den endelige placering inden længe.

15. april 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

Nærpolitistation i Ikast-Brande Kommune er sat på landkortet

Aftalen om den nye nærpolitistation i Ikast-Brande Kommune er faldet på plads. Den kommer til at ligge på rådhuset i Ikast og en dag om ugen vil der også være åbent for betjening i Brande.

8. april 2021

Midt- og Vestjyllands Politi

44 deltagere i dansefest idømt bøder

OPDATERING: Antallet af personer, der blev dømt er rettet til 44. Det var en overtrædelse af forsamlingsforbuddet, da 44 personer fra Jylland og Fyn den 12. december 2020 var samlet til dansefest ved Mejrup nær Holstebro. Det slog retten i Holstebro i dag fast.