Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. februar 2021 18:32

En mand varetægtsfængslet for snyd med COVID-19 støttemidler

Efter en ransagning på tre adresser i Herning og Ikast er en mand blevet anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for socialt bedrageri begået i forbindelse med den midlertidige lønkompensationsordning til virksomheder i økonomisk krise som følge af COVID-19. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog den 22. december en anmeldelse fra Erhvervsstyrelsen mod en virksomhed i Herning om mulig overtrædelse af bekendtgørelsen om midlertidig lønkompensationsordning til virksomheder i økonomisk krise som følge af COVID-19. Den indledende efterforskning i sagen førte i dag til, at tre adresser i Herning og Ikast blev ransaget og at en 31-årig mand blev anholdt.

 

Manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens §289a om socialt bedrageri ved at have givet urigtige og vildledende oplysninger til Erhvervsstyrelsen i forbindelse med ansøgning om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger m.m. som følge af COVID-19. Der er ansøgt om 1,6 millioner kroner, hvoraf der er udbetalt ca. 600.000 kroner. Den sigtede blev varetægtsfængslet i fire uger.

 

”Hjælpepakkerne til de virksomheder, der er kommet i økonomisk krise på grund af COVID-19 er jo etableret for at hjælpe de pågældende virksomheder. Det er klart, at politiet ser med alvor på anmeldelser om snyd med disse hjælpepakker, hvilket også understøttes af den strafskærpelse, som Folketinget indførte i april 2020, der kan medføre en firdobling af straffen”, fortæller specialanklager Bolette Nørbjerg fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Den videre efterforskning i sagen skal klarlægge, om der er grundlag for at rejse tiltale mod en eller flere personer i sagen. Af hensyn til netop efterforskningen skete grundlovsforhøret for lukkede døre og Midt- og Vestjyllands Politi har derfor ikke yderligere oplysninger i sagen.


Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

22. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

Ingen forbrydelse bag dødsfald i Struer søndag

En 20-årig mand blev søndag fundet død på en adresse i Struer. Obduktionsrapporten viser, at manden døde af naturlige årsager.

19. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

19 klip og to frakendelser: Pas på hastigheden - også i weekenden

Nogle timers fartkontrol gav sidste weekend 140 hastighedssager. Sænk farten - det er afgørende for ulykkens alvor.

15. april 2024

Midt- og Vestjyllands Politi

35-årig dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling for drabsforsøg

En 35-årig mand blev i dag dømt for to drabsforsøg, efter han den 13. september 2023 stak et ældre ægtepar med kniv. Retten dømte manden til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid.