Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

25. februar 2019

Midt- og Vestjyllands Politi har fokus på uopmærksomhed i trafikken

I uge 9 vil Midt- og Vestjyllands Politi være en del af en landsdækkende færdselskontrol med fokus på uopmærksomme bilister. Det sker som opbakning til den aktuelle kampagne ”Læg mobilen, så er du lægger – kør bil, når du kører bil".

Uopmærksomhed er involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene i Danmark, det samme gør sig gældende i Midt- og Vestjylland. Derfor er det vigtigt, at flere trafikanter har fokus på trafikken, når de kører bil. Alt for ofte roder trafikanterne med mobil, papirer eller noget helt tredje, mens de kører. Det fjerner fokus og øger risikoen for alvorlige ulykker.

Uopmærksomme bilister kan føre til en lang række ulykker i trafikken. I store træk er ulykkestyperne i Midt- og Vestjylland de samme som for resten af landet, men på en ulykkestype skiller kredsen sig ud. Antallet af mødeulykker i Midt- og Vestjylland er højere end i resten af landet. Mødeulykker er ulykker, hvor to køretøjer kører frontalt ind i hinanden og netop uopmærksomhed er en væsentlig faktor i disse omkring ulykker.

"I vores område består en stor del af vejnettet af landeveje eller hovedveje, hvor hastighedsbegrænsningen er 80 km/t. Ved sådan en hastighed kører du 89 meter i blinde ved at kigge på f.eks. mobilen i fire sekunder. Det er en af grundene til at vi har særlig fokus på netop uopmærksomhed i trafikken", siger politikommissær Jørgen Christensen fra Operativ Færdsel i Midt- og Vestjyllands Politi.

Jørgen Christensen henviser samtidig til seks gode råd til mere opmærksomhed i trafikken fra Rådet for sikker trafik:
• Drop mobilen og sociale medier, når du kører bil.
• Hold ind til siden, hvis du skal indstille din GPS eller ringe.
• Hold ind til siden og få ro i bilen, hvis børnene er urolige og kræver din opmærksomhed.
• Lad være med at lede efter ting, du taber. Kør ind til siden - eller vent til du kommer frem.
• Kig på trafikken, også mens du taler med dine medpassagerer.
• Få andre i bilen til f.eks. at skrue låget af din vandflaske, taste på GPS, række dig solbriller etc.

Kontaktperson for pressen

Politikommissær
Jørgen Christensen
Tlf. 40166726

Pressekontakt

E-mail: mvjyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

23. maj 2019

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand anholdt for bombetrussel mod Skive Kommune

Midt- og Vestjyllands Politi var torsdag formiddag til stede ved Skive Kommunes bygninger efter en bombetrussel. Truslen viste sig at være falsk, og politiet har anholdt en mand i sagen.

20. maj 2019

Midt- og Vestjyllands Politi

Mand tiltalt for drab i Bjerringbro

En 23-årig mand er tiltalt for at have begået drab i Bjerringbro natten til den 1. februar 2018. I anklageskriftet er desuden flere tilfælde af vold.

16. maj 2019

Midt- og Vestjyllands Politi

Undgå falske billetter til Skive Festival

Hvis du vil hoppe med foran scenen ved Skive Festival den 6.-8. juni, anbefaler politiet, at du køber din billet ved den officielle billetudbyder. Kun sådan er du sikker på at købe en gyldig billet.

Afvis cookies