Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

2. november 2021 11:03

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 1. november 2021 kl. 07.00 til 2. november 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tjørnely, Solrød Strand
Plantagevej, Solrød Strand
Brandskildeparken, Hårlev
Himmelev Have, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Havnsø Møllevej, Havnsø, Føllenslev

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Kongens Enge, Karlslunde
Mosevej, Solrød Strand
Flædebækvej, Ugerløse
Skovlyst, Himmelev, Roskilde


Tungvognskontrol ved Storebælt gav positivt resultat

Tungvognscenter Øst (TCØ) var torsdag og fredag i sidste uge på lastbilkontrol ved Storebæltsbroen i dagtimerne. Betjentene fra færdselsafdelingens tungvognscenter kontrollerede i alt 251 tunge køretøjer på de to dage, og politiet er meget tilfredse med det positive resultat. Størstedelen af de standsede lastbiler var dansk registreret.

Kun seks sigtelser blev det til ved kontrollen. En havde ikke erhvervet kørekort til lastbilen, to havde fejl og mangler på lastbilen, en placerede sig ikke korrekt på vejen, og en havde ikke medbragt de påkrævede dokumenter. Derudover blev en sigtet for ikke at have fået lavet eftersyn på tachografen, som måler køre- og hviletider. Ellers havde alle styr på køretøjer, papirer og køre/hviletider.

”Det er en fornøjelse at se, at de danske vognmænd generelt havde så godt styr på at overholde reglerne – det er sådan det skal være” siger politikommissær Henrik Fobian, leder af TCØ hos Midt- og Vestsjællands Politi.

TCØ er en specialiseret afdeling, der fører kontrol med tungvognsområdet på hele Sjælland og Bornholm.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 06.56 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Ringstedvej i et lyskryds ved en frakørsel fra Sydmotorvejen, idet en lastbil og en varebil var stødt sammen. En varebil ført af en 56-årig mand fra Tureby var kørt ad Ringstedvej mod vest og gennem lyskrydset ved frakørslen fra Sydmotorvejen i sydlig retning. I krydset blev varebilen påkørt på den bageste del af en lastbil, der blev af en 58-årig mand fra Haslev ad motorvejsfrakørslen i sydlig retning og ind i krydset. Sammenstødet medførte en kortvarige, trafikale problemer ved lyskrydset, hvor der også er vejarbejde i øjeblikket.

Ingen af parterne kom til skade, og der skete kun mindre materiel skade på de implicerede køretøjer. Politiet har optaget rapport om sammenstødet i det lysregulerede vejkryds for at få belyst de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Færdselsuheld – Salbyvej, Køge

Kl. 11.14 var der sket endnu en færdselsuheld, idet en lastbil og en bus var stødt sammen på Salbyvej mellem Vestmotorvejen og Ejby. To ambulancer var sendt til uheldsstedet, hvor politiet traf en 61-årig mand fra Hårlev. Han havde været fører af en bus, hvori der var fire passagerer. Under kørslen ad Salbyvej stødte han sammen med sættevogntog, som en 36-årig mand fra Ringsted var ved at bakke ud på Salbyvej fra en privat adresse. To passagerer blev kørt til kontrol på skadestuen, mens de to øvrige passager var sluppet uskadte fra uheldet. Også de to førere var uskadte efter sammenstødet, som politiet har optaget rapport om.

Færdselsuheld – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 12.31 var tre biler impliceret i et sammenstød på Stevnsvej, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at tre personbiler var stødt sammen, da der uventet var opstået kødannelse i trafikken. En 73-årig kvinde fra Rødvig Stevns opdagede de forankørendes nedsatte hastighed for sent, så hun påkørte bilen foran. Ved dette sammenstød blev bilen skubbet fremad, så bagenden af en tredje personbil blev ramt. To personer fra de implicerede køretøjer blev bragt til skadestuen til kontrol, men de var sluppet uden behandlingskrævende skader. Politiet registrerede blot omstændighederne og parterne i uheldet.

Hurtig bilist – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 13.46 målte færdselspolitiet med laserudstyr en varebil til at køre med mindst 92 km/t ad Vordingborgvej mod syd, selv om højst tilladte hastighed på stedet var 50 km/t (bymæssig bebyggelse). Føreren var en 30-årig mand fra Køge, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, som han kan forvente afgjort både med en bøde og en påstand om frakendelse af kørekortet.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Buerupvej, Buerup, Kalundborg

Kl. 14.37 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i en personbil på en parkeringsplads ved en skole havde påkørt en parkeret bil. Efterfølgende var bilisten kørt fra stedet, men bilens nummerplade var blevet aflæst. Senere fik politiet kontakt til bilen, der blev ført af en påvirket, 41-årig mand fra Kalundborg. Han blev mistænkt for at være påvirket af både spiritus og formentlig narkotika under kørslen, så han blev sigtet for disse overtrædelser af færdselsloven. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol, euforiserende stoffer og andre medikamenter, der kunne påvirke ham under kørslen.

Tricktyveri – Industrivej, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.34 anmeldte en 85-årig mand fra Tølløse, at han havde fået stjålet sin pung med bl.a. kontanter uden for et supermarked. Under indkøb inde i supermarkedet havde han bemærket en fremmed mand, som udenfor havde henvendt sig til ham for spørge om vej kl. ca. 15.00.

Samtidig havde manden fremvist et kort, men den 85-årig forstod ikke, hvad manden sagde. Da den 85-årige var kommet hjem efter indkøbet, opdagede han, at han pung var blevet stjålet. Han havde nu mistanke til manden, der spurgte om vej.

Denne mand blev beskrevet som: mand, østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, kort hår, iført sort jakke, grå bukser og medbragte et kort samt en drikkeflaske.

Politiet har nu optaget rapport om tyveri og vil bl.a. ud fra eventuel overvågning i supermarkedet forsøge at få identificeret den mistænkte.

Tyverier fra biler ved børneinstitutioner – Solrød / Greve

I løbet af 12 minutter fik politiet to anmeldelser om indbrud i personbiler ved børneinstitutioner, og i samme tidsrum blev føreren af en sort personbil set smide en dametaske ud ad bilvinduet, inden bilen forsvandt i høj fart.

Kl. 15.35 anmeldte en 45-årig mand fra Karlslunde, at en trekantsrude på bilen var blevet knust i tidsrummet kl. 1500-1515, mens han hentede et barn i SFOen på Kongens Enge, Karlslunde. Fra bilen havde tyven stjålet en arbejdstaske, der havde stået foran bagsæde. Tasken indeholdt ud over diverse personlige effekter også en mobiltelefon og en computer.

Omtrent samme fremgangsmåde var anvendt ved et tyveri fra en personbil ved en børnehave på Mosevej, Solrød Strand, efter at en 41-årig kvinde fra Solrød kl. 15.47 også anmeldte indbrud i en personbil ved knusning af en siderude, da hun hentede et barn i institutionen kl. ca. 15.30. Også fra hendes bil var stjålet en taske, der indeholdt bl.a. en computer, fra bilens kabine.

Få minutter inden den sidste anmeldelse havde en opmærksom kvinde fra Solrød Strand kl. 15.43 undret sig over føreren i en sort personbil på Jersie Strandvej. Føreren var kørt ind på en parkeringsplads, hvor føreren havde smidt en taske ud ad bilvinduet, inden bilen var kørt fra stedet i høj fart.

En patrulje kørte til stedet og undersøgte den henkastede taske, hvori der var en computer og en pung formentlig fra tyveriforholdet på Mosevej, Solrød Strand. Ved yderligere undersøgelse af stedet fandt politiet endnu en henkastet taske, som formentlig stammede fra et tyveriforhold tilbage fra august måned.

Politiets gode råd i denne anledning er, at tasker mv. anbringes f.eks. i bagagerummet på et køretøj. Tasken vil således ikke umiddelbart være synlig udefra, ligesom en tyv vil have større besvær med at opbryde et bagagerum inden for det korte tidsrum, hvor bilens fører har et kort ærinde ved en institution.

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i disse sager, hvis mistænkelige personer eller køretøjer er observeret i forbindelse med enten tyverierne eller ved fund af mulige tyvekoster.

Lov om euforiserende stoffer – Gl. Skovvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 16.02 undrede en patrulje sig over, at tre mænd sad i en bil på en parkeringsplads, så politiet valgt at kontrollere dem alle. Kun en 22-årig mand fra Holbæk vil senere høre nærmere fra politiet, som fandt ham i besiddelse af ca. 0,5 gram hash. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt beslaglæggelse af hashen med henblik på senere destruktion, når sagen er strafferetligt afgjort. De to øvrige i bilen blev ikke sigtet for noget.

Færdselsuheld – Slagelse Landevej / Dyssevej, Kalundborg

Kl. 16.46 skete der et sammenstød i krydset Slagelse Landevej – Dyssevej, idet to biler var impliceret i et uheld. Det viste sig, at ingen af parterne var kommet til skade til trods for, at det ene køretøj var væltet om på siden.

En 37-årig mand fra Årup kørte i en varebil ad Slagelse Landevej mod syd, da han i krydset ved Dyssevej stødte sammen med en personbil ført af en 32-årig kvinde fra Kalundborg. Hun var kørt ad Dyssevej mod vest og videre ud i krydset, så hun ramte den 37-åriges varebil på venstre side, så den væltede om på siden og kurede ca. 15 meter hen ad vejen. Kl. ca. 18.25 var krydset blevet ryddet, så trafikken kunne normaliseres.
Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at en overtrædelse af færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være årsagen til ulykken.

Uro og uorden – Nørregade, Ringsted

Kl. 19.46 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand råbte og skreg ad de personer, som passerede forbi ham i Nørregade. Kort efter kom endnu en henvendelse formentlig fra denne mand om, at han blev chikaneret af andre personer samme sted.

En patrulje fik i Nørregade ved Stakladen kontaktet til en spirituspåvirket, 32-årig mand uden fast bopæl, som formentlig var den anmeldte mand i den første henvendelse til politiet. Ud fra en konkret vurdering gav hans adfærd ikke anledning til en sigtelse, idet han blev frihedsberøvet af en anden årsag, så han blev transporteret væk fra området.

Det viste sig, at den 32-årige tidligere var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten, så han nu var efterlyst af politiet til fremstilling i fogedretten, når han blev truffet. Politiet sørgede derfor for overnatning til den 32-årige, der tirsdag formiddag vil blive afleveret i fogedretten.

Narkobilist med mange penge i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Køge
Kl. 20.00 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Kolding for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Køge Bugt Motorvejen mod nord. En anden bilist havde undret sig over hans slingrende kørsel ved Køge og var fulgt efter bilisten, indtil politiet fik ham standset.

En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Ved en ransagning af bilen fandt politiet et femcifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt som afdrag på en gæld, som den 29-årige havde til det offentlige. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Lov om euforiserende stoffer – Gersagerparken, Greve

Kl. 00.27 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som mistænkte en gruppe mænd for at sælge euforiserende stoffer i området ved Gersagerparken. Politiet fik kontakt til en gruppe på fire yngre mænd, hvoraf en 18-årig fra Greve blev fundet i besiddelse af knap to gram skunk og godt to gram hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, mens de tre øvrige ikke blev sigtet for noget i forbindelse med politiets kontrol af dem.

Narkokørsel – Adelers Alle, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 01.25 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Fårevejle St. for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Mistanken gik på påvirkning af cannabis under kørslen, idet han fornylig havde røget hash. Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

22. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. marts 2024 kl. 07.00 til 22. marts 2024 kl. 07.00.

21. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. marts 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. marts 2024 kl. 07.00 til 21. marts 2024 kl. 07.00.

20. marts 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. marts 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. marts 2024 kl. 07.00 til 20. marts 2024 kl. 07.00.