Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

23. august 2021 13:09

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. august 2021.

Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. august 2021 kl. 07.00 til 23. august 2021 kl. 07.00.

Afspærringsstrimmel

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Østerled, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Holmevænget, Solrød Strand
Hyldevej, Roskilde
Egemosevej, Snekkerup, Jystrup Midtsj.
Margrethehåbsvænget, Roskilde
Anemonevej, Holbæk
Ellebakken, Veddinge Bakker, Asnæs
Glæisersvej, Køge
Bøgevænget, Solrød Strand
Gyrstingevej, Gyrstinge, Ringsted
Fløjterupvej, Tune

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Fredag – lørdag:


Alvorligt frontalsammenstød – Kalundborgvej/Dragsmøllevej, Hørve – Odsherred

Kl. 16.48 skete et alvorligt uheld i krydset Kalundborgvej/Dragsmølllevej i Hørve, da to biler stødte frontalt sammen i forbindelse med svingning. En 56-årig kvinde fra Svinninge kørte ad Kalundborgvej mod sydøst, hvor hun skulle svinge til venstre i krydset. I modkørende retning kørte en familie i en personbil, med en 37-årig mand fra Fyn bag rattet. I forbindelse med svingningen stødte den 56-årige sammen med familien, som kørte videre over i endnu en bil, der holdt stille på Dragsmøllevej.

Politi og flere ambulancer kørte til det alvorlige uheld, hvor der var melding om alvorlig tilskadekomst. Vejen blev afspærret og bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Den 56-årige og familien med tre børn blev kørt til undersøgelse på sygehuset, hvor det blev konstateret at den 56-årige pådrog sig brud på overkroppen. I familiebilen pådrog en 36-årig kvindelig passager sig indre kvæstelser og en 6-årig dreng fik et brud på armen. De øvrige implicerede kom ikke noget alvorligt til.

Vejen var spærret indtil alle undersøgelser og oprydning var færdig omkring kl. 19.32. Politiet optog rapport om det alvorlige uheld, hvor der er mistanke om at overtrædelse af vigepligt var årsag til uheldet.

Bilist sigtet for kap- og væddeløbskørsel – Greve Main, Greve

Fredag aften lagde færdselspolitiet vejen forbi industrikvarteret Greve Main i Greve. Patruljen ankom i videobilen kl. 22.47 lige tids nok til at optage to biler, som var i gang med at køre om kap på den lange lige vej i industriområdet. Der var samlet en del biler på stedet og flere hundrede tilskuere, som stod langs vejen og så på. Politiet fik standset den ene bil, som deltog i væddeløbet, hvor føreren, en 18-årig mand fra Glostrup, blev sigtet for kap- og væddeløbskørsel. Ingen personer kom noget til ved den hasarderede kørsel. Videooptagelsen vil nu blive sendt til gennemsyn og udmåling af hastighed, hvorunder det også vil blive klarlagt, om flere personer kan mistænkes i forbindelse med sagen.

Den 18-årige kan forvente en at sagen lægges op til frakendelse af kørekortet efter de skærpede regler i færdselsloven om vanvidsbilisme, hvori kap- og væddeløbskørsel indgår. Strafskærpelsen betyder desuden, at der nu er fængsel i strafferammen for vanvidskørsel. Den 18-årige vil høre mere fra politiet i sagen.

Ved indkørsel til området er opsat skiltning, der forbyder motorkøretøjer at køre ind i Greve Main mellem kl. 22.00-05.00 – kun ærindekørsel undtaget. Skiltene havde været udsat for hærværk, og teksten var var malet over med sort spraymaling, så den ikke kunne læses. Derfor fandt politiet ikke grundlag for at sigte nogen af de tilstedeværende for at bryde forbuddet om indkørsel til området.

”Hensynsløs kørsel og bilræs er problematisk, da det udgør stor fare for trafiksikkerheden. Selvom man vælger et øde industrikvarter i de sene aftentimer, er der stadig et stort antal deltagere og tilskuere, der potentielt sætter deres eget og andres liv på spil for at køre om kap,” siger politiinspektør Bjørke Kierkegaard, leder af beredskabet i Midt- og Vestsjællands Politi.

”Begynder man samtidig at overmale skiltning og tage sig selv til rette i forhold til trafiksikkerheden i et givent område, så er man altså ude på dybt vand. Det er ikke kun ulovligt – det er også komplet uansvarligt, hensynsløst og uacceptabelt i et retssamfund. I de sjællandske politikredse har vi et særligt fokus på disse arrangementer – og vi vil ikke tøve med sanktioner i form af bøder, fængsel og beslaglæggelser af køretøjer i forbindelse med vanvidsbilisme i den sammenhæng,” afslutter politiinspektøren.

Musikanlæg taget af politiet – Pogebanken, Herfølge – Køge

Kl. 01.30 fik politiet anmeldelse om høj musik fra en området ved en børnehave på Pogebanken i Herfølge. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf syv teenagere, som hørte høj musik fra en soundboks. Ejeren af soundboksen, en 17-årig ung mand fra Herfølge, blev gjort bekendt med, at politiet nu beslaglagde hans musikanlæg, da politiet nu flere gange havde registreret anlægget i forbindelse med høj musik i det offentlige rum. Den 17-årige kunne dagen efter hente anlægget på politistationen.

To gange spirituskørsel – Københavnsvej, Køge

Kl. 02.30 kørte en hundepatrulje ved en tankstation på Værftsvej i Køge, da betjentene bemærkede to biler, som kørte om bag tankstationen i rask fart. Patruljen kørte om bag tankbygningen for at se lidt nærmere på biler og førererne, som viste sig at være en 21-årig mand fra Lille-Skensved og en 19-årig mand fra Store Heddinge. Begge bilister var påvirkede af alkohol og måtte derfor begge puste i alkometeret. Resultatet viste her hos begge en promille på mere end 0,5 promille. De to mænd blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter de blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøverne, hvorefter de to sigtede vil høre mere i deres sager


Lørdag – søndag:


Anmeldelse førte til sigtelse – Kalundborg

Kl. 06.16 fik politiet en anmeldelse fra en 46-årig mand fra Slagelse om, at en yngre kvinde var blevet bortført, trukket ind i en bil og formentlig befandt sig i et kolonihaveområde i Kalundborg by.
Anmeldelsen medførte straks en større politimæssig indsats, hvor flere patruljebiler ledte efter det formodede gerningskøretøj og den bortførte kvinde. Politiets efterforskning kunne i løbet af formiddagen dog ikke bestyrke mistanken i indholdet af den 46-åriges anmeldelse, så politiet har nu sigtet den 46-årige for falsk anmeldelse. Han vil derfor senere høre nærmere fra politiet i anledning af den sigtelse for overtrædelse af straffeloven.

Tyveri af en kasse sodavand – Fredensvej, Benløse, Ringsted

Kl. 09.11 anmeldte en 31-årig kvinde fra Ringsted, at hun havde bemærket en fremmed mand i indkørslen, hvorefter anmelderen råbte ham an. Manden flygtede fra stedet med en kasse sodavand, som han efterlod under flugten med anmelderen i hælene. Anmelderen fulgte efter manden, der blev tilbageholdt ved et supermarked på Roskildevej, Benløse, Ringsted, hvortil politiet kørte. Manden var en 37-årig mand fra Rumænien, men med en tilknytning til Danmark. Han blev anholdt og sigtet for tyveri af sodavand til en anslået værdi af ca. 60 kr. Efter afhøring til sagen, hvorunder en tolk assisterede politiet, løslod politiet rumæneren, der senere kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Bilist varetægtsfængslet for hensynsløs kørsel – bil beslaglagt – Greve

Kl. 14.55 ønskede en patrulje at standse en bilist, der var kørt fra Gersagerparken ud på Godsvej, idet politiet via bilens nummerplader fik oplysninger om, at den registrerede bilejer ikke havde nogen førerret. Bilisten var i mellemtiden nået til krydset ved Hundige Centervej, hvor bilisten pludselig lavede en U-vending og satte hastigheden voldsomt op. Politiet fulgte efter og fik tilkaldt yderligere patruljer i et forsøg på at standse bilisten, der kørte med hastigheder mere end dobbelt så hurtigt end tilladt ad bl.a. Godsvej og Lillevangsvej. Trods politiets brug af udrykningssignaler fortsatte bilisten sin kørsel ad bl.a. Hundige Strandvej til Ishøj, hvor en kvinde med et barn på Ishøj Strandvej måtte vige til siden, da bilisten på dette sted kørte ad cykelstien over en strækning på ca. 200 meter. Under den fortsatte kørsel retur til Greve-området, hvorunder bilisten var kørt frem mod rødt lys i adskillige lysregulerede vejkryds, kørte bilisten til sidst ad Hundige Centervej, hvor føreren også for rødt lys svingede ad en tilkørselsrampe til Køge Bugt Motorvejen. Under denne manøvre måtte en modkørende, kvindelig bilist undvige for at undgå at blive påkørt. På motorvejen lykkedes det politiet at få standset bilisten, så politiet kunne foretage anholdelse af en 24-årig mand fra Greve. Han var ædru og ikke narkotikapåvirket under kørslen, men dog ikke i besiddelse af et kørekort. Førerretten var i slutningen af juni 2021 blevet frakendt ham, så han måtte ikke være fører af et køretøj. Den 24-årige havde foretaget den hensynsløse kørsel i sin egen sorte personbil af mærket Citroen, som politiet beslaglagde med henblik på senere konfiskation efter reglerne om vanvidskørsel. Efter afhøring til sagen forblev den 24-årige i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden ville fremstille ham i grundlovsforhør i retten med krav om varetægtsfængsling som mistænkt for hensynsløs kørsel, hvorunder han er mistænkt for at have forvoldt nærliggende fare for andre.
Retten besluttede i forbindelse med grundlovsforhøret, at den 24-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 14. september, mens politiet efterforsker sagen og forsøger at få kontakt til vidner, der måtte have oplevet noget i forbindelse med den 24-åriges kørsel.
Politiet har i løbet af weekenden fået kontakt til kvinden med barnet fra Ishøj Strandvej, men ønsker fortsat at få kontakt til øvrige trafikanter for at få belyst omstændighederne ved den 24-åriges kørsel yderligere. Kontakt politiet på tlf. 114 med eventuelle oplysninger i sagen.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Nordstjernen, Køge

Kl. 17.23 sigtede politiet en 33-årige mand fra Haslev for kørsel uden førerret i en personbil, idet han aldrig har erhvervet sig et kørekort. Da denne sigtelse nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 33-årige blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Den 33-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkobilist uden førerret mistede bilen – bil beslaglagt – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 18.18 blev en 24-årig mand uden fast bopæl anholdt og sigtet for narkokørsel i en personbil, som han var fører af under kørsel ad Smedelundsgade. En narkometertest indikerede, at den 24-årige kunne mistænkes for at være påvirket af både kokain og cannabis under kørslen. Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen ikke var registreret, men forsynet med et sæt nummerplader, der var meldt stjålne fra Ballerup dagen før. Endvidere viste en nærmere kontrol af den 24-årige også, at han ikke havde nogen førerret, så han blev ud over tyveri af nummerpladerne også sigtet for kørsel uden førerret. Hans personbil bil beslaglagde politiet, da hans kørsel i bilen var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i et køre bil trods manglende førerret. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseresultatet af blodprøven foreligger, vil den 24-årige høre nærmere politiet om afgørelse på sagen.

Narkobilist uden førerret – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 19.10 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som den 33-årige i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. En narkometertest indikerede, at den 33-årige var påvirket af cannabis og amfetamin under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod ham.

Narkobilist uden førerret – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 20.51 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 20-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen ved Solrød N-afkørslen. Han var efter en narkometertest mistænkt for at være påvirket af cannabis og kokain, ligesom han heller ikke havde nogen førerret. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld med stjålet bil – Osvejen, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 21.23 fik politiet en henvendelse fra en sommerhusgæst om, at en bil var forulykket, efter at den med høj fart var kørt ad Osvejen i sydlig retning. Efterfølgende var et par lygter set ude på marken, inden de blev slukket og personer forsvandt i mørket. Politiet kørte til stedet og fandt en personbil holdende på en mark med kvæg. Der var tale om en blind vej, hvor bilen var fortsat gennem et el-hegn og havnet inde på en mark. Herved var bilens bundkar blevet ødelagt. Ingen personer var at finde i området omkring bilen, og kvæg på marken var sluppet uskadt. Politiet kontaktede efterfølgende bilejeren, som oplyste, at bilen i løbet af dagen var blevet stjålet fra Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg. Ejeren af kvæget blev underrettet om sagen, ligesom bilejeren fik besked på at få bilen fjernet snarest muligt ved hjælp af et bugseringskøretøj. Politiet efterforsker nu færdselsuheldet og biltyveriet i et forsøg på at få identificeret personer, der kan stilles til ansvar herfor.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Odsherredvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 00.48 var en 29-årig kvinde fra Jyderup forulykket i sin bil, da hun kørte af Odsherredvej i nordlig retning. Af ukendte årsager havde hun påkørt autoværnet med bilens front, uden at øvrige trafikanter blev involveret i hendes solouheld. Politiet kunne konstatere, at kvinden var påvirket af spiritus i en sådan grad, at hun blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 29-årige slap uskadt fra ulykken og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelse – Øvej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 01.47 var der udbrudt brand i et skur ved et rækkehus, så brandvæsnet og politiet kørte til stedet. Brandvæsnet fik slukket branden, der havde nået at forrette skader på både selve skuret, men også et hegn og dele af tagkonstruktionen på rækkehuset. Branden var blevet opdaget af familiens voksne søn, der var blevet vækket af lyde fra branden. Herefter havde familien slået alarm, og politiet skal nu kigge nærmere på brandstedet i et forsøg på at fastslå årsagen til brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Værtshusgæster stoppede spirituskørsel – Lindealle, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 01.58 alarmerede værtshusgæster politiet, fordi en mandlig bilist, der var påvirket af spiritus, var blevet tilbageholdt. En patrulje kunne efterfølgende konstatere, at en 38-årig mand fra Amager i en lånt bil havde forsøgt at køre i bilen. Da han var påvirket af spiritus til over det tilladte, sigtede politiet ham for spirituskørsel og anholdt ham kortvarigt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ved ransagning af bilen fandt politiet to hammere og et boldtræ, som den 38-årige var ejer af. Da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål til at medbringe genstandene, sigtede politiet ham for overtrædelse af våbenloven og beslaglagde genstandene med henblik på senere konfiskation. Den 38-årige vil nu høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandundersøgelse – Lundemarksvej, Holbæk

Kl. 04.44 slog en 25-årig mand fra Holbæk alarm til brandvæsnet, da der var gået ild i en frituregryde i hans køkken. Ved politiet var den 25-årige selv kommet ud fra det brændende køkken, hvor der var ild i emhætten og loftet. Da han selv havde forsøgt at slukke branden, blev han i en tilkaldt ambulance kørt til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning. Branden blev hurtigt slukket, og politiet skal nu havde klarlagt de nærmere omstændigheder for at kunne afgøre, om den 25-årige kan mistænkes for manglende forsigtighed i forbindelse med brugen af frituregryden.


Søndag – mandag:


Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk og Lejre

Kl. 12.08 kørte en patrulje fra færdselsafdelingen ad Holbækmotorvejen fra Holbæk mod øst. Ved afkørslen ved Kirke Sonnerup, Lejre standsede patruljen en personbil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 36-årig mand fra Hillerød, som blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen, når resultatet på blodprøven kommer.

Brand efter brug af ukrudtsbrænder – Nanortalikvej, Himmelev – Roskilde

Kl.16.40 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Nanortalikvej i Himmelev, hvor der var røg og flammer i taget. Alle personer kom ud af huset og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, der havde fået fat i undertaget på huset. Politiet undersøgte brandstedet, hvor det blev klarlagt, at der var blevet brugt ukrudtsbrænder omkring huset tidligere på dagen, som havde forårsaget branden. Husejeren blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med i ild, og kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel med høj promille – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 21.17 fik politiet anmeldelse om en mulig spiritusbilist, som netop var kørt fra Ringstedvej ind på Holbækmotorvejen mod øst. En patrulje fik hurtigt standset bilisten på motorvejen, hvor føreren af bilen, en 58-årig mand fra Kastrup, blev testet med alkometeret. Resultatet viste en promille på mere end 2,0, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev taget med i detentionen til afrusning, da han ikke blev skønnet egnet til at tage var på sig selv grundet beruselse. Den 58-åriges bil blev beslaglagt til sagen, som det er muligt efter færdselslovens regler om vanvidsbilisme, når promillen er højere end 2,0. Han blev løsladt mandag morgen, men vil høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19.august 2022.

Vanvidsbilist fik taget bilen - Narkohunde med næse for psilocybinsvampe - Politiet og Færdselsstyrelsen holdt kontrol på Havnen i Roskilde - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2022 kl. 07.00 til 19. august 2022 kl. 07.00.

18. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. august 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. august 2022 kl. 07.00 til 18. august 2022 kl. 07.00.

17. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. august 2022 kl. 07.00 til 17. august 2022 kl. 07.00.

Forslag