Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

30. september 2021 11:45

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. september 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. september 2021 kl. 07.00 til 30. september 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrilyngen, Højby Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Egevænget, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Færdselskontrol – Greve og Solrød

Politifolk fra færdselsafdelingen lavede onsdag formiddag en omfattende færdselskontrol i Karlslunde, Greve og Solrød.

Kontrollen foregik på Greve Centervej i Greve, på Karlslunde Rasteplads i begge retninger og på Solrød Byvej/Tåstrupvej i Solrød, hvor i alt ca. 630 biler blev standset og kontrolleret.

En 30-årig mand fra Glostrup blev kl. 10.44 sigtet og anholdt for narkokørsel, da han blev standset på Tåstrupvej i Solrød. En narkometertest viste positiv for hash. Han og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Hele ni bilister blev sigtet for kørsel uden førerret i forbindelse med kontrollen – og tre bilejere blev sigtet for at overlade deres bil til en person uden kørekort. En havde ikke spændt sit barn under 15 år fast med sikkerhedssele og fem blev sigtet for ikke selv at anvende sele under kørslen. En talte i mobiltelefon under kørslen og seks blister havde fejl og mangler på bilen. En kørte med en trailer, hvortil der kræves trailerkørekort, men det havde han ikke erhvervet, så han blev sigtet for kørsel uden førerret til kategori BE. Ni bilister havde ikke medbragt deres kørekort.

Det er ærgerlig at få en bøde for ikke at medbringe sit kørekort, så politiet vil gerne komme med en påmindelse om, de fleste bilister kan hende deres kørekort som en app på mobiltelefonen.

De fleste sigtede har allerede nu modtaget en bøde i deres E-boks for de mindre alvorlige sager. De øvrige kan forvente at høre mere fra politiet i deres sager.

Brand i dobbelthus – Odinsvej, Solrød Strand

Kl. 11.52 udbrød der brand i køkkenet i et dobbelthus på Odinsvej i Solrød Strand. Ilden startede omkring en brødrister formentlig på grund af en kortslutning. Branden blev opdaget af beboernes datter, som kom til huset, så røg ved vinduerne og slog alarm.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor de fik kontrol over ilden, før den spredte sig yderligere. Der skete skade på køkkenet og inventaret, men ingen personer kom noget til. Politiet undersøgte brandstedet, men fandt ingen tegn på noget mistænkeligt. Stedet blev frigivet, da branden kunne fastslås til at være startet omkring en el-installation.

Frakendt narkobilist med våben og hash i bilen – Ringstedvej, Hellestrup, Holbæk

Kl. 14.08 standsede en patrulje en personbil på Ringstedvej i Hellestrup i sydlig retning ved Holbækmotorvejen. Bag rattet sad en 36-årig mand fra Regstrup, som var påvirket af hash og var frakendt førerretten indtil 2026, da han havde flere tidligere sager om narkokørsel. Politiet ransagede bilen, hvor de fandt en klump hash på 2 gram, et knojern og et slagvåben, som den 36-årig blev sigtet for at besidde. De ulovlige ting blev beslaglagt med henblik på destruktion.

Den 36-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når politiet har modtaget svaret på blodprøve analysen, kan den sigtede forvente at retsligt efterspil, da der fængsel i strafferammen på kørsel i frakendelsestiden.

Udenlandsk butikstyv fik straksbøde – Svogerslev Hovedgade, Roskilde

Kl. 17.36 tilbageholdt personalet i Meny i Svogerslev en udenlandsk butikstyv, som havde stjålet kalvefilet og en ramme dåseøl til en samlet værdi af 432 kr. Personalet tilbageholdt manden uden for butikken og tilkaldte politiet.

Patruljen anholdt og sigtede manden, en 32-årig mand fra Rumænien for butikstyveri, og han blev taget med til politistationen til afhøring med tolk. Varerne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav.

Den 32-årige havde været sammen med en anden mand, da han begik tyveriet. Det lykkedes denne mand at forlade stedet, og politiet fik ikke fat i ham. Den 32-årige erkendte tyveriet, betalte en straksbøde på stedet, og blev herefter løsladt

Narkokørsel i frakendelsestiden igen – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 19.05 kørte en hundepatrulje på Holbækmotorvejen mod vest, da de bragte en personbil til standsning ved rastepladsen ved Torkilstrup i Lejre. Føreren af bilen var en gammel kending af politiet, en 41-årig mand fra Gørlev, som havde adskillige sager om kørsel i påvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden på samvittigheden og ved dagens kontrol var der igen bid.

Den 41-årige var påvirket af amfetamin og han kørte, selvom han var frakendt førerretten indtil 2026 på grund af de tidligere domme for narkokørsel. Han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Bilen var en han havde lånt, så politiet kunne ikke konfiskere køretøjet. Ejeren kan dog forvente at få en sigtelse for at overlade sin bil til en fører uden kørekort. Den 41-årige vil senere høre mere i sagen fra politiet.

Bil endte i grøften – Davrekildevej, Høng – Kalundborg

Kl. 19.55 fik politiet anmeldelse om, at en bil var kørt i grøften i forbindelse med en vejkurve på Davrekildevej ud for Finderup i Høng. Tre unge mænd forsøgte nu at trække bilen op af grøften.

En patrulje kørte til stedet for at undersøge sagen. Føreren af bilen, en 18-årig mand fra Ringsted, havde af ukendte årsager mistet herredømmet over bilen i kurven, som var kørt i grøften. Ingen personer kom noget til ved uheldet, og der skete kun mindre skade på bilen. Politiet registrerede uheldet.

Narkokørsel – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 23.45 sigtede og anholdt politiet en 27-årig mand fra Slagelse for narkokørsel i en personbil ad Gørlev Landevej i Gørlev Sj. Den 27-årige blev testet med narkometeret, som viste et positivt resultat for hash, så han fik udtaget en blodprøve. Herefter blev den sigtede løsladt, og han vil senere høre mere fra politiet om sagens gang.

Spiritusuheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk
Kl. 00.04 påkørte en bil autoværnet på Kalundborgmotorvejen i Holbæk. en patrulje kørte til stedet, hvor de traf to mænd, på 32 år fra Tølløse og en 20-årig uden fast bopæl. De var begge ved bilen og var uskadte, men påvirkede af spiritus. Ingen af dem påtog sig ansvaret for at have ført bilen i forbindelse med uheldet, så politiet anholdt dem begge og sigtede dem for spirituskørsel. De fik udtaget en blodprøve, og politiet skal nu forsøge at klarlægge, hvem af dem som førte bilen.

Der skete mindre skader på autoværnet som følge af uheldet, men der blev opsat en skiltevogn på stedet til at lede trafikken uden om den forulykkede bil. De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Bilist dræbt i solouheld – Køge Bugt Motorvejen/Sydmotorvejen, Køge

Kl. 01.38 skete et solouheld ved udfletningen fra Køge Bugt Motorvejen til Sydmotorvejen ved Køge, da en bilist af ukendte årsager kørte ud i græsrabatten, hvor han kolliderede med en jordbunke. Bilen røg om på taget som følge af mødet med jordbunken, og endte efterfølgende i første vognbane. Politi og redning kørte hastigt til stedet, men bilisten, som senere viste sig at være en 46-årig mand fra Virum, stod ikke til at redde. Han blev erklæret død på stedet og bragt til sygehuset. Der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve af den afdøde, som skal afklare, om han kan have været påvirket under kørslen.

Motorvejen blev afspærret og en bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Politiet søgte med hundepatruljer i området omkring uheldsstedet for at sikre sig, at der ikke havde været flere personer med i bilen, som kunne være blevet slynget ud af bilen. Der var intet tegn på, at der havde været flere personer med i det forulykkede køretøj.

Politiet fik fastslået den afdødes identitet og foretog underretning af hans pårørende. Nu afvente bilinspektørens rapport, som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 9. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 8. december 2022 kl. 07.00 til 9. december 2022 kl. 07.00.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2022 kl. 07.00 til 29. november 2022 kl. 07.00. Denne døgnrapport er den 29/11-2022 udsendt som en pressemeddelelse, men udsendes nu også - forsinket - som et uddrag af døgnets begivenheder i det anførte døgn.

6. december 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. december 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. december 2022 kl. 07.00 til 6. december 2022 kl. 07.00.

Forslag