Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

19. august 2022 11:14

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19.august 2022.

Vanvidsbilist fik taget bilen - Narkohunde med næse for psilocybinsvampe - Politiet og Færdselsstyrelsen holdt kontrol på Havnen i Roskilde - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2022 kl. 07.00 til 19. august 2022 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Maglegårdsvej, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bakkehaven, Kalundborg
Skibbrogade, Kalundborg

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lyngbakken, Svogerslev, Roskilde

 

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

 

Narkobilist uden kørekort fik taget bilen – Oddenvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.11 kørte en patrulje på Oddenvej, da de traf en bil uden nummerplader. Bilisten blev blinket ind til siden, og bag rattet sad en 26-årig kvinde, som ikke havde et gyldigt kørekort. Hun var tidligere blevet frakendt sit kørekort ubetinget i en sag om narkokørsel, men havde ikke været oppe til en ny køreprøve, da frakendelsestiden udløb. Hun erkendte, at hun havde røget hash, så hun blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 26-årige blev sigtet for at køre narkokørsel i en uindregistreret bil uden kørekort. Det var langt fra første gang, at hun kørte uden kørekort, så politiet tog hendes bil med henblik på konfiskation.
Kvinden accepterede beslaglæggelsen af bilen, og blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve. Hun vil senere høre mere i sagen, når svaret på blodprøven kommer. Retten vil tage stilling til den endelige konfiskation af bilen, når straffesagen skal afgøres.

 

Arbejdsulykke – Stjernedalen, Holbæk

Kl. 10.31 kørte politi og redning Stjernedalen i Holbæk, hvor en håndværker var kommet til skade i forbindelse med opsætning af metalplader på en bygning. I forbindelse med tilskæringen af en metalplade gav saven et tilbageslag, så klingen ramte den 63-åriges håndværker frie hånd. Lærlingen som var på stedet slog alarm, og der blev sendt en ambulance.

Håndværkerens hånd kom lettere til skade, men han blev kørt til skadestuebehandling. Politiet underrettede arbejdstilsynet, som kørte til stedet for at undersøge ulykken. Der blev optaget rapport om ulykken, som skal afklare, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med sagen.

 

Narkohunde på opgave – Holbæk

Kl. 11.55 mødte politi med narkohunde op ved en lejlighed i Holbæk by, da der var kommet et tip om, at der blev dyrket euforiserende svampe på stedet. Betjentene bankede på, og traf en 41-årig mand hjemme. Lejligheden blev ransaget, hvor der blev fundet 62 gram tørrede psilocybinsvampe, og fire vækstbakker med lignende svampe i forskellige vækststadier. Derudover fandt politiet 101 gram hash, der blev beslaglagt sammen med de ulovlige svampe, som senere vil blive destrueret. Den 41-årige blev sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han accepterede beslaglæggelsen og gav sit samtykke til ransagningen. Han vil høre mere i sin sag, når den skal afgøres.

 

Brand i campingvogn – Saltbækvej, Kalundborg

Kl. 14.18 kom et alarmopkald om brand i en campingvogn, som holdt på Saltbækvej i Kalundborg. En beboer på vejen så røg fra campingvognen og ringede 112. To andre beboere hentede pulverslukkere og fik slukket ilden. Politi og brandvæsen kom frem, og brandvæsnet tilså, at ilden var helt slukket. Politiet optog rapport om branden, men fandt umiddelbart intet mistænkeligt. Det skal nu forsøges afklaret, om branden opstod i nogle elektriske installationer.

 

Butikstyverier – Roskilde

Ros Torv
Kl. 13.47 anmeldte personalet i Føtex, at de havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv. Personalet havde bemærket, at manden havde mistænkelig adfærd i butikken, hvor han puttede diverse madvarer og kolonialprodukter ned i en medbragt taske. Da manden forsøgte at forlade butikken uden at betale, blev han tilbageholdt og politiet tilkaldt.

En patrulje sigtede en 48-årig udenlandsk mand fra Ukraine for at stjæle varer for i alt 1489 kr. Den 58-årige mand blev anholdt og taget med på stationen, så politiet med sikkerhed kunne fastslå hans identitet. Han blev senere løsladt, da dette var afklaret. Manden har adresse i Danmark, vil han senere få tilsendt en bøde i sagen.

Hyrdehøj Allé
Kl. 15.43 stoppede personalet i Kvickly en 56-årig mand fra Slagelse, som havde stjålet 3 flasker vin til ialt 240 kr. fra butikken. Manden var blevet set putte vin i sin taske, men da han kom op til kassen betalte han kun for en pose chips. Da han forlod forretningen blev han stoppet og ført med tilbage på butikkens kontor indtil politiet kom frem. Han blev sigtet for butikstyveri og vinen leveret tilbage.

 

Brand i garage – Hvidkløvervej, Tune – Greve

Kl. 16.16 blev politi og brandvæsen sendt til Hvidkløvervej i Tune, hvor det brændte i en garage, som lå få meter fra en villa. En beboer i villaen så røg fra garagen og slog alarm.

Da patruljen kom frem var der tydelige flammer, og ilden spredte sig til villaen. Brandvæsnet gik i gang med brandslukningen, som medførte en del røg. Hvidkløvervej blev spærret af ved Lotusvej, så ingen kunne komme tæt på røgen. Beboere i området blev anbefalet at holde sig inden døre og lukke døre og vinduer. Omkring kl. 17.02 var røgen igen begrænset, så den ikke længere var en trussel for de omkringboende. Lige før kl. 18.00 var ilden helt slukket. Ingen personer kom noget til, men der skete store skader på garagen og villaen. Politiet skal nu undersøge, hvordan branden opstod.

 

Brand i lastbil – Søndre Havnevej, Køge

Kl 17.57 kom der melding om, at der var udbrudt brand i en lastbil læsset med hvede. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at branden var brudt ud i lastbilens motor. Brandvæsnet fik på kort tid slukket ilden før den nåede at brede sig.

 

Påvirket bilist – Ilebjerg, Gørlev

Kl 18.44 standsede politiet en personbil, da der var mistanke om, at føreren – en 46-årig mand fra Kalundborgs opland – var påvirket af spiritus. Det erkendte han da også over for politifolkene, og en narkometertest viste samtidigt, at der også var mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev medtaget til blodprøve, der nu skal vise, i hvilket omfang han var påvirket. Et opslag i registrene viste samtidigt, at manden heller ikke havde noget gyldigt kørekort.

 

Færdselskontrol – Roskilde Havn, Roskilde

Politiet var sammen med Færdselsstyrelsen til stede på havnen i Roskilde aftenen igennem til det ugentlige torsdagstræf, hvor mange bilentusiaster plejer at møde op. Formålet med kontrollen var at sikre, at der ikke blev kørt for stærkt og hensynsløst i området, men der var også et særligt fokus på motorcykler, der støjer unødigt. Derfor havde Færdselsstyrelsen medbragt særligt udstyr til at kunne støjmåle på stedet.

I alt havde politiet og Færdselsstyrelsen fat i cirka 180 motorcykler og 100 biler, der blev kontrolleret.
Der blev ikke skrevet nogle sager fsva. bilerne, men der blev lavet 10 sager vedr. motorcyklerne.
Det drejer sig om:

- To motorcykler med nedslidte dæk,
- Seks der støjede for meget. Af dem blev de fem indkaldt ekstraordinært til syn
- 1 motorcykel, der fik kørselsforbud grundet manglende lygter
- 1 motorcykel, havde fået foretaget ændringer, så den ikke fremstod lovlig
”Men derudover fik vi en rigtig god dialog med de mange, der deltog i arrangementet på havnen. Vi ved, at torsdagstræffet er anledning til mange frustrationer hos de omkringboende, og derfor har det været vigtigt for os også at tage os tid til at snakke med alle om situationen og om hvordan man bedst tager hensyn til hinanden”, siger politiassistent David Tang, der deltog i kontrollen.

Vanvidskørsel – Godsvej, Greve

22.18 bemærkede politiet en Audi, der med omkring 140 km/t kørte ad Godsvej mod syd og efterfølgende kørte over for rødt og overhalede to andre biler over spærrelinjer. På stedet er hastighedsgrænsen 60 km/t. Et opslag i registrene viste samtidigt, at bilen ikke var forsikret. Føreren ville i første omgang ikke standse, da politiet gav tegn til det, men fortsatte sin kørsel med slukkede lygter. Føreren valgte kort efter at smide bilen og flygte videre til fods sammen med en passager i bilen, men de havde tilsyneladende ikke bemærket, at der også var en af politiets hundepatruljer, der deltog i eftersættelsen.

Da en patruljehund blev sendt efter de to, valgte de at stoppe og lade sig anholde på stierne ved Kildebrøndevej. I bilen blev fundet en klump hash, som føreren – en 21-årig mand fra Ishøj – ikke mente at kende noget til. På grund af den høje hastighed bliver han nu sigtet for vanvidskørsel og politiet beslaglagde bilen på stedet. Der er desuden mistanke om, at manden var påvirket af euforiserende stoffer, og der blev derfor også udtaget blodprøve til brug for den videre efterforskning.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.